tisdag 14 juni 2011

Ruffigt och skört

Jag gillar som bekant kontraster. Mellan tidsepoker, material, texturer och färger. Förra helgen provgjöt jag några fat där den ruffiga betongen möter skört porslin. Förutom en skål eller tallrik gjöt jag ner en plåtbricka stansad med CDLC. Som gjutform använde jag gamla kopparformar, alla med olika form och storlek.

Fågelbad. Fruktskål på utebordet som tåls att lämna ute och som inte blåser bort. Kattmatskål som inte går att välta. Växelpengsfat på hallbordet. Du bestämmer.

Pst. Missa inte tävlingen på Facebook. Finfina pyttefat i potten!

11 kommentarer:

 1. Ida - älskar det! Definitivt något här där det ständigt blåser :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint Ida! Snygga kontraster! Var det dessa du hintade om i söndags?

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygga och unika!
  Du är fingravid i den rosa klänningen på den där andra bloggen.
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 4. Åh så fina! Det doftar succé lång väg! Kram Camilla (Fredsgatan)

  SvaraRadera
 5. Superläckert med betongen! En sån bra idé!

  SvaraRadera
 6. Fantastiska! Vackra bilder, vyer och miljöer får ibland mitt inredningshjärta att bulta lite mer. Så även dessa fat! Stor vill ha faktor!

  KRAM Caroline

  SvaraRadera
 7. En idé med tyngd! Definitivt. Och alla dessa vackra tallrikar. De tar aldrig slut. Såg ett par delar ur Bengali häromdagen. Jag bara älskar "knopparna" på kannorna. Riktiga knoppar minsann. Och så såldes det en hel servis av Old Gustafsbergs Fasan. Nyskick. I julrött. Eller varför inte julirött? ;)

  Önskar dig en fin helgstart!
  /helena

  SvaraRadera
 8. Vilka fina fat! Du har inte möjligen gjort ett med en tallrik ur serien Blå Ritz eller Stig Lindbergs Haga, som jag samlar på? =)

  SvaraRadera