måndag 13 juni 2011

Näver

Jag har kommit underfund med att jag är en sån där person som går igång på minnen. Ser jag en sak jag känner igen från förr kan jag genast koppla ihop den med en plats, människor och dofter. Precis så var det när jag såg den lilla näverskålen i en av inredningstidningarna för ett tag sedan. Jag kunde se hur den stod på vårt soffbord fylld med bitsocker när vi hade gäster, och hur den senare full med småkrafs hörde hemma på köksbänken. Det var mycket näver på den tiden. Jag tror banne mig att vi till och med hade en adventsstjärna tillverkad i den varan :) I alla fall så ringde jag mamma för att höra om den lilla skålen fanns kvar, och om den möjligtvis kunde tänka sig att flytta söderut. Nu, några veckor senare står den på vårt köksbord fylld med röda körsbär.


Mitt andra näverfynd gjorde jag förra veckan. Att näver skulle vara någon slags trend just nu verkar inte ha nått Botkyrka, för några ynka riksdaler fick lådan följa med mig hem. Jag skulle tro att den fungerar alldeles förträffligt att förvara gamla tidningar i. Eller något annat. Just nu tycker jag bara att den är fin.


4 kommentarer:

 1. Jag är usel på att fynda, letar men ser dåligt. Fast det är väldigt roligt med loppisar men tiden räcker inte riktigt till och blir det nån över så hägrar trädgård och böcker. Men när barnen blivit större tar jag min kompis med loppisögonen med mig och åker på loppisturné, ska bli roligt. Väldigt fint med näver, mina föräldrar kastade allt så jag får kanske åka till Skansen : )
  Malin

  SvaraRadera
 2. Haha min farbror tillverkade saker i näver så vi hade mängder!! Precis en sån skål hade vi också :-) Tänk vad mycket fint vi hade hemma på det ljuva 70-talet...

  Visst är det toppen när kära gamla saker kan flytta söderut :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag går också igång på minnen! Älskar dessa bilder, även här blev det körsbär ikväll.

  Fin helg!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Spånkorgen är gjord av spån, inte näver....... men minst lika vacker för det.

  SvaraRadera