tisdag 7 juni 2011

Fyrtal; Underbar helg och vardag igen
Vilken helg! Ledighet när den är som bäst med sol, familj, festligheter och god mat. Lite konstigt kändes det i morse att det var vanlig jobb- och dagisdag igen, och inte semester. De närmsta dagarna ger jag gärnet för att fylla Crème de la Crèmes förråd till bredden! Förhoppningsvis ligger de delar jag saknar till ljuskronan i brevlådan i eftermiddag så att jag kan avsluta det första exemplaret.

* Som ett ceriserosa skepp anlände jag till tjusigaste bröllopet på Millesgården. Jag säger det, ska jag någonsin gifta om mig igen så blir det just där. Tänk en utomhusvigsel bland jättelika bronsskulpturer och utsikt över fjärden följt av en middag i Milles atelje. Magiskt. Tack snälla T för lånet av klänningen som en annan mamma hade på sig när det begav sig på sextiotalet.
* Mina smoothie-cravings fortsätter. Mixa 3 dl sojamjölk, en banan, drygt en dl frysta jordgubbar och 2 msk proteinpulver för smarrigaste frukostdrinken!
* I söndags när mormor och morfar tog med döttrarna på utflykt hade vi ambitioner att göra färdigt Floras nya rum. Tyvärr hade någon (kanske jag) räknat lite fel, tapeterna räckte inte till hela rummet. Mönsterpassningen gjorde att vi fick skära bort en halvmeter på varje våd, det är bara att hoppas att jag får tag på två rullar till i samma färgbad...I alla fall kommer alla presenter det närmsta halvåret vara fint inslagna i pippifågeltapet :)
* "Cattelin är en av Stockholms klassiska restauranger, med fransk husmanskost som specialitet. Den ligger på Storkyrkobrinken 9 och öppnades år 1922 av den fransk-belgiske kocken Jules Claude Cattelin". Det var just denna Claude Cattelin som 1913 lät bygga vårt hus, tänkt som sommarnöje. På en loppisrunda för ett tag sedan hittade jag en bunt gamla studenttidningar från sjuttiotalet med annonser från restaurang Cattelin. Snart sitter de inramade på en vägg nära mig!


Ha en finfin måndag! Ja, eller kanske tisdag ;)


Uppdatering: Även om det kändes som en måndag så var det ju faktiskt tisdag!!

7 kommentarer:

 1. Inget skepp - bara en tjusig donna med härlig utstrålning!

  Annakarin

  SvaraRadera
 2. Du är ju gravid kvinna!!!???

  Ja...... det visste jag ju om, men nu får jag se det också. Har inte tänkt så hela tiden ;)

  Klänningen och du var ju hur fina som helst. "Skepp" var ju roligt, kändes det så?

  SvaraRadera
 3. Perfekt att du fick låna just en cerise klänning! Snart är du 3-barnsmamma, ser med spänning fram emot rapporter om hur det är!
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 4. Vilken underbart fin klänning! Eller så fin du är i den snarare :) Fint färgmatchat med bilderna också :)

  SvaraRadera
 5. Skatan: Kanske en skepps-donna då?

  LiseLotte: Jamen visst är jag det! Dessutom ganska mycket i dessa dagar ;) Klänningen var finfin, kände mig lite av en stor båt när jag skred fram med det ceriserosa tyget böljande runt kroppen :)

  Challan: Perfekt var ordet! Rena rama CdlC-färgen! Jag lovar att rapportera.

  Linnéa: Tackar!

  SvaraRadera
 6. Tjusigt som tusan! Jättekul att klänningen kom till användning och att du trivdes i den. Den är så mycket du:)
  Kram till dig fanstastiskt vackra gravida!
  /t

  SvaraRadera
 7. Här har man "missat" ett fyrtal minsann. Denna veckans tid på den elektroniska surfingbrädan går tyvärr att avläsa i promille. Så nu tar jag igen lite, i grevens tid. ;)

  Så gulligt att du kunde tänkt dig ett house call. ;)

  Bröllop på Millesgården låter som en dröm! Tänk att omge sig med så mycket vacker kultur, samtidigt som man tittar sin bästa kompis (förhoppningsvis:) djupt i ögonen och säger ja. Så fint!

  Ha, ha ett så stort skepp vet jag inte om det är... men ett härligt segel i alla fall, i en sommarskönt stark kulör! :)

  /helena

  SvaraRadera