måndag 18 april 2011

Trivas

Efter en natt av hela havet stormar känner jag mest för att lägga mig i en badenbaden på altanen, invirad i en dunjacka med slutna ögon. Flora är inne i en period när hon är snudd på lika aktiv nattetid som dagtid, det snurras och vänds, pratas och kastas nappar. Dessutom har Karla vaknat flera gånger i natt. De två första följde jag henne tillbaka till hennes säng, den tredje kapitulerade jag och lät henne tränga ut mig på vänsterkanten, allt medan pappan i familjen sov gott (skulle kunna sova sig igenom ett jordskalv ;) Förmiddagen tillbringas med x antal kaffe latte och en välbehövlig dos ljusterapi i glasverandan.
mm Trots att det fortfarande saknas tapeter, och ganska mycket målarfärg är glasverandan mitt absoluta favoritrum just nu! Ljuset är helt fantastiskt och det känns som om man kan se hur knopparna slår ut på häggen utanför.
mm
Efter ommöbleringen tidigare i vintras har detta blivit ett rum som vi verkligen trivs i och utnyttjar. Nästan alla måltider intas vid det ärvda ekbordet, tidningar och böcker läses i guldfåtöljerna och dockorna bäddas ner på mattan.

Flora ägnar sig åt fågelskådning genom de spröjsade fönstrerna, men är besviken på att hon aldrig ser några "ullor" (ugglor). Mamma, var är Kattullan? Och Pärlullan? undrar hon med bekymrad min, allt medan Blåmesarna sitter och pippar (det heter så!) i träden.

Efter ganska precis fyra år i vårt hus börjar tavlorna komma upp på väggarna. Sakta men säkert. En efter en.

9 kommentarer:

 1. Jag har en åttaåring som säger när jag nattar henne att: när jag drömmer läskigt kommer jag upp till er.
  Inte om utan när för hon räknar med att komma upp. Vilket hon oftast gör också. Jag vet att man kommer att sakna dem när dem inte vill ligga i samma säng. Men det är ju det här med sömnen....

  SvaraRadera
 2. Barn är bäst!

  Jasså era fåglar pippar? Vår lillebror har "låsa tlöja med pikkar på". Det är inte fel det heller... ;)

  Ha en skön kväll!

  Annakarin

  SvaraRadera
 3. Den sortens vaknätter har vi passerat, rätt skönt. Men så köpte vi oss en bebis förra året, en fyrbent sådan med föga hopp om uppväxande :) Han tassar runt ibland på nätterna eller hoppas att han ska kunna hoppa upp i vår säng obemärkt... Klor på trägolv hörs ;) Har man inte att göra så skaffar man sig!
  Härlig glasveranda -det drömde vi om när vi byggde huset men blev ju inte. Till slut blev det ett glashus i alla fall, inte för vinterbruk men nu är det ju varmt, varmt, varmt! Känner igen det där med att inhämta solljus, visst är det toppen regniga somrar?!

  Hälsningar Cecilia

  SvaraRadera
 4. Jag vill också ha en glasveranda!
  Och hela havet stormar känner vi också till. Och inte får du vila fast du är gravid heller...
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 5. De där nätterna kan knäcka den starkaste! Rena tortyren om du frågar mig... :(
  Så underbart med en glasveranda. Det är en dröm jag har att någon dag få ha en glasveranda. Kanske bli drömmen verklighet någon gång...

  Ha en bra tisdag!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Hej, hittade hit via google och din barock´n roll stol. Den blev snygg!
  Du har en inspirerande blogg! Jag förstår att ni trivs på glasverandan.

  SvaraRadera
 7. Hej Ida! Vilka vackra spröjsade fönster ni har i glasverandan och härligt att se konsten klättra upp på väggarna. :) Här hemma står en hel del tavlor på golvet, smidigt när man vill byta ut, men inte speciellt praktiskt för er med småbarn kan man tänka...
  Är det Jirlow som "håller kaffekalas"? :)

  /helena

  SvaraRadera
 8. LiseLotte: Ja, det är ju det där med sömnen...Jag föredrar att de sover i sina egna sängar hela natten och kommer och gosar lite strax innan det är dags att kliva upp.

  Skatan: Jag vill också ha en tlöja med pickar på ;)

  Cecilia: bebis som bebis :) Vore det inte för att jag är allergisk hade jag kunnat tänka mig ett helt gäng håriga bebisar när mina egna blivit stora.

  Charlotta: Flytta till Uttran vetja! Det finns många fina glasisar här, dessutom saknar jag dig :)


  Linda: Som tur är så är nätterna vanligtvis ganska lugna, för "hela havet stormar" är tortyr! Iaf om man vill ha något gjort dagen efter ;)

  Lisa: Roligt att du hittade hit! Välkommen!

  Helena: Även hemma hos oss står det tavlor lite varstans. Och våningsfat i porslin. Och andra grejer. Vi har liksom aldrig behövt barnsäkra vårt hem, peppar peppar så har inget gått sönder än (bara därför lär vi väl få en riktig illbatting i sommar ;)Kaffekalaset som heter Fruntimmersveckan påminner väldigt mycket om Jirlow med är målat av Rosa Ekelund. Däremot är den lilla tavlan snett uppe till höger en Jirlow ;)

  SvaraRadera
 9. "Fruntimmersveckan" säger du, ha-ha, vad gulligt! Rosa Ekelund åker genast upp på min (redan långa:) googlesökningslista. Spännande!
  /helena

  SvaraRadera