torsdag 4 oktober 2012

Torsdagstema; Porslin


Just porslin är inte något vi lider brist på här i Villa Tallås. Vi skulle förmodligen kunna ha en middagsbjudning för ett medelstort kompani, och det skulle ändå bli över tallrikar. Självklart skulle det ju bli udda porslin, men det är rättså fint tycker jag. Är vi många brukar jag duka med olika tallrikar, men hålla ihop dukningen med likadana glas och bestick. Är det bara vi fem hemma äter vi på vita Swedish grace. Även om jag älskar mönstrat porslin så äter jag helst på vitt.

Om man bortser från Crème de la Crèmes porslinslager ryms det en del i köksskåoen också. En hel del femtiotalsporslin som jag samlade på när jag var yngre samsas med gammalt och nytt, framförallt blåvitt porslin. Tallrikar, assietter, tekoppar, små fiffiga byttor, sockerskålar - you name it! Och går något sönder så gör det ingenting, jag hänger helt enkelt upp skärvorna i en av mina ljuskronor ;)


Mer porslin finns i Fabriken.

5 kommentarer:

 1. I could die for en titt i ditt lager till cdlc ;)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 2. hej där, och tack för porslinet som kom i min låda härom dagen!
  Så glad att ha en egen skärva att ömt vårda, kram Mia /vinnare av goodiebag

  SvaraRadera
 3. Tycker mig skymta ett par katter där i den blåvita högen... Är det något som bara kan anses lämpligt för små barn tros? Eller kan det möjligen vara något för oss stora barn också? ;)

  Och den där sockerskålen med en snäcka uppepå toppen - LJUVLIG! Är det månntro (finns det någon mer än jag, som inte har fyllt hundra år än, som använder det ordet?!) danskarna som står bakom denna sköna porslinspjäs i de Göteborgskaste av färgkombinationer? (det kanske märks att jag bor ganska nära det västsvenska "Mecka't"?)

  Att göra någonting vackert av skärvor... - du är verkligen porslinets poetiska representant, Ida!

  :)
  /helena

  SvaraRadera
 4. Adam är en så skön dekor. Det blir verkligen fint när ni har blandat de olika blå och vita dekorerna.
  Väldigt fina bilder på väldigt fint porslin.

  SvaraRadera
 5. Blåvitt porslin är det finaste

  SvaraRadera