tisdag 9 oktober 2012

Fyrtal; Kakel och barrbisar


 Maken till grå höst har jag väl aldrig varit med om! Eller så har jag det, det är lätt att glömma. I dag har Rufus varit hemma en vecka, i morgon blir det dagis igen. Roligt säger Ruffe, skönt säger mamman. Det är onekligen svårt att få något gjort hemma när man har en ettåring som vill vara med och trycka, smaka, och lyfta på allt. I går lyckades min tekniske son vända bilden på bildskärmen 90 grader. Jag var lätt panikslagen fram till att en hjälpsam Instagramföljare gav mig kommandot Ctrl-alt  pil upp, lägg det på minnet mina vänner. I morse lyckades han få upp knapplåset på min telefon och ringa en gammal kompis till mig. Undrar just om han tänker bli ingenjör ;)

* Ska vi leka med Barrbis, frågar Flora sin storasyster ibland. Men karla har sedan länge sedan övergett Barbie-dockorna för petshoppar, papper och pennor. kanske fick hon lite nytändning när ett paket med två prinsessdockor landade i brevlådan förra veckan. vem som helst kunde se att det var svårt att motstå tiaror och högklackade skor (sen får ju mamman i familjen tycka att lego, papper och pennor är hur bra som helst). När döttrarna sedan kom på att alla petshoppar kunde vara prinsessornas husdjur, jamen då var ju lyckan gjord!
* Sakta men säkert håller det fulaste rummet i Villa Tallås på att förvandlas till en fin toalett OCH ett tjusigt kapprum (säger man kapprum nuförtiden?). Kaklet sitter på plats, i kväll ska det fogas.
* Och golvet blev till slut det här efter stor kakelvånda i den Marrockanska butiken. Jag tror att det blir bra.
* Att Rufus bara förstör när det ska leka med Barbies håller nog inte han med om. Vi kallar honom Ken.

6 kommentarer:

 1. Åhå, himla fint kakel där på vägg och golv. Barnen har gjort sådär med min skärm också. Panik. Skall komma ihåg att du skrev om lösningen här. Och heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jamen, jag tror att det blir bra! Kaklet alltså. Och allt annat för den delen, inom sinom tid. Tack för hejaropen! Vissa dagar behövs de mer än andra, och de senaste dagarna har varit vissa dagar. Tack!

   Radera
 2. Mmm den färgkombon ville jag också ha. Men min sambo tyckte den var för vild!!!! Han ville ha en lugnare, HA HA HA!!
  Spelar ingen roll vilket man tar, blir snyggt hursom :-)
  Ses på söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är vild! ;) Snyggt blir det iallafall! Ses snart!

   Radera
 3. "...vi kallar honom Ken." Fniss. Vad ni Uttran-kvinns är taskiga. Mera fniss.

  Som varandes en person som avgudar allt med ordet färgglatt i - så kan jag naturligtvis inte undvika att gilla det Marockanska. Eller dina ljusstakar, för den delen. ;)

  Men att sätta det vanliga vita kaklet, så där lite omlott á la amerikansk tunnelbana, DET tycker jag är så himla tjusigt och läckert, på ett slags enkelt sätt. Blir nog riktigt kul att sitta där inne sen...

  :)
  /helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite taskiga är vi kanske, men vi är det med glimten i ögat ;)

   Färgglatt behöver man en höst som denna, annars äts man upp av allt det grå.

   Jag blir så glad att du tittar in här Helena, ha en fin fortsättning på veckan!

   Radera