onsdag 31 oktober 2012

Fyrtal; Sista dagen i oktober


Sista dagen i oktober har bjudit på frost och solsken. Sämre kan det vara. Mina finaste F, Flora och Fredrik, har varit och träffat mumintrollet och kompani på Östersjön (de fick en Finlandskryssning i födelsedagspresent, fyller år på samma dag) medan Karla gått på djurskötarläger på vår finaste 4H-gård. Rufus har busat på dagis och jag har borrat hål.

Det känns i luften att det är årstidsväxling på gång. Så fort skräphögen utanför dörren är körd till tippen ska jag byta ut ljung mot vita hyacinter. Kanske på gränsen till för tidigt, men å andra sidan vet vi inte hur lång tid det tar innan den där högen (inklusive toalettstol och handfat som står oute på gården och välkomnar när man kommer hem) blir bortkörda. Det kan ske nu till helgen, men det kan också dröja ett par veckor till. 

Ute hoar det spöken och häxor, det hade totalt gått mig förbi att det var idag man skulle spöka. Eftersom godisförrådet i Villa Tallås är obefintligt får jag väl räkna med lite bus istället.

* Idag gjorde jag färdig min första ljusstake i sand-trumlat glas. Tänk att en rad snapsglas, saltströare och annat småkrafs kan bli så vackert!
* Kristina med bloggen Ingen vanlig dag drog igång en "mönsteronsdag" på Instagram lagom till frukost. Detta är ett av mina bidrag, älskar miss-matchen! Tips för er som tycker att det blir lite väl långt mellan inläggen här på bloggen, följ mig på Instagram, där dyker jag ofta upp flera gånger om dagen :)
* Stilleben på leksaksskåpet. These days kan man inte få för många av ljusstakar. Eller gipshuvuden. Och små byster (det heter väl så?)
* Vitt vitt vitt. Med hallgolvet fortfarande inklätt i papper ser allt vitt och fräscht ut ;) Till helgen ska det vara färdigt. Gissa om jag kommer att njuta av att slippa valla tre barn genom huset via källardörren, och av att ha en toalett på entréplan så att man slipper gissa var Flora är när hon ropar färdig!

3 kommentarer:

 1. Ja jäsingen va vitt du har nu i hallen mänska.
  Nästan så man får lust att ropa TOO DE LOO!!!!!!

  Haha, men jag skönjer ett fint golv därinne på toaletten ;-)

  SvaraRadera
 2. Jajjemen, men allt är inte vad det ser ut att vara. Golvet på toaletten är färgsprakande! Och lyfter man på den vita pappen så är trägolvet mörkt mörkt brunt. Förutom precis innanför ytterdörren där det ligger gråsvart skiffer. Fint som snus blir det!

  SvaraRadera
 3. Det ska bli spännande att få se bilder på allt när det är klart - för det får vi väl? Vad skönt det måste vara att det det snart är klart, och vad roligt det måste vara att det blir så fint. Bästa julklappen!

  SvaraRadera