måndag 10 september 2012

Höstigt

I dag har jag börjat inskolningen av Rufus på dagis. Det gick bra, han ville inte gå hem när det var dags. Sen har jag gjort några fat. Hämtat döttrar och skjutsat döttrar. Lagat middag. Kokat välling. Snutit mig. Nu tänker jag lägga mig i soffan resten av kvällen, och förhoppningsvis bli uppassad med te, glossiga magasin och praliner. Man kan ju hoppas i alla fall.

Så här vill jag gå klädd när löven trillar ner från träden. Inser att jag förmodligen behöver en jacka också, och då är det denna jag vill ha. Tror jag. Eller kanske den här.

1. Trots att jag är så allergisk mot hästar att jag nyser bara jag ser en är jag svag för alla häst-attribut. Ridstövlar, jodpurs, scarves med hästmotiv, små kavajer, och så ridbyxor
2. En Crème de la Crème-tröja måste jag ju bara ha! Det måste ju kunna räknas som marknadsföring, helt klart avdragsgillt om du frågar mig ;) Tipstack till .Weronica
3. Att man inte kan äga för många skor är jag den första att skriva under på. De här påminner om mina Peter Pan-stövlar i marinblå mocka jag hade på lågstadiet. Jag kommer fortfarande ihåg vilken lycka det var att få byta ut de klumpiga graningekängorna mot dessa smäckra skor med nedhasade skaft (sedan kan man ju alltid diskutera vilka skor som var mest praktiska, och vilka skor som matchade bävernylon-overallen bäst ;) Så här trettio år senare är jag i alla fall redo för de här.
4. Doftljus med orange tofs känns klockrent en höst när jag går igång både på tofsar och färgen orange. Luktar det gott är det en bonus.
5. I sommar har jag slängt bort alla mina fula fejk-väskor. Jag började med att klicka hem väskan som har varit min bästa vän sedan dess, och fortsatte raskt med min fina gula som piggar upp den gråaste dag. En naturlig fortsättning skulle vara väskan Primavera från Sofia Agartsson, love it!

5 kommentarer:

 1. Härliga höstfärger!

  Jag gillar också väskor av bra material. De håller så mycket bättre och åldras snyggt. Min trotjänare sedan flera år har just gått sönder så det börjar bli dags att leta en ny. Har dock lite svårt att välja mellan svart eller brun, jag är både ock... Skulle gärna växla och ha två väskor, men det är ju så galet mycket saker som då behöver flyttas emellan. Och tiden är knapp, inte minst om morgnarna...

  Tusen tack för länken till jackorna. Antagligen galet dyra men också väldigt snygga. Klassiska och tåliga, perfekt för småbarnsmammor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har flera (iaf två) olika väskor, och känner väl igen problemet med saker på fel ställe. Jag har löst det genom att ha det viktigaste (nycklar, plånbok, telefon) i min lilla gula som helt enkelt får bo i någon av de större väskorna. Då är det lätt att snabbt flytta med sig det viktigaste.

   Jackorna är underbara! Jag har velat ha en Babour sedan jag var femton, och nu känner jag att det är dags. Det gäller bara att bestämma sig för vilken. Visst är de dyra, men jag lovar att jag kommer att använda min lika flitigt om tio år!

   Radera
 2. Fint - alltihop! Och som sagt - tröjan måste du ju bara ha :)

  SvaraRadera
 3. Härlig outfit - tröjan måste du ju bara ha :) Som gjord för dig!

  SvaraRadera