torsdag 27 september 2012

Torsdagstema; Belysning


När det kommer till belysning är jag mysbelysningens mästare. Små lampor i mörka hörn, mängder med stearinljus, dimrade ljuskronor i taket och en och annan ljusslinga - ja tack! Allmänbelysning må vara hur praktisk som helst, jag tycker att det är ursvårt. Vid middagarna är vi två mot två. Jag och Karla släcker lamporna och tänder ljus, medan F och Flora gnäller att de inte kan se maten :) Efter en stunds gnabb brukar vi komma fram till en kompromiss där lampan ovanför bordet (vår kära Bumling) får vara släckt men bänkbelysningen tänd. 

I söndags när jag hade kundmingel visade jag Crème de la Crèmes nya ljusstakar för första gången. På en fot av silkeslen betong har jag ställt en hel radda småkrafs i porslin. Inspiration har varit svarvade lampfötter, som den baktill i bilden, och den där leksaksclownen där man staplar ringar på en pinne och som byter utseende beroende på hur man lägger ringarna. Ljusstakarna anländer till butiken under nästa vecka.

Mer om belysning hittar ni hos Fabriken.

8 kommentarer:

 1. Åh så läckra! Du är inte bara mysbelysningens mästarinna utan även idéernas och förädlingens mästarinna. Alla dessa fina och för små kaffekoppar som finns. Kul att de kommer till nytta på ett nytt sätt i dina ljuskronor, på faten och som här. Superfint. Jag har serverat chokladmousse i mina gamla koppar någongång men annars står de mest i skåpet och väntar.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilka ljuvliga skapelser du har gjort!
  Du är fantastiskt på att skapa vackert!
  Absolut snyggaste belysningen.
  kram Anette

  SvaraRadera
 3. Det är likadant här hemma med belysningen. Jag kräver inte så mycket ljus när jag ska äta. Ska jag göra något krävs ju en annan slags belysning.

  Dina underbara ljusstakar älskar jag. Du gör väl några fler än bara två ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det blir fler! Har åtminstone fyra till på gång :)

   Radera
 4. Synd att min smarta telefon har packat ihop, annars skulle jag ha instagrammat det fina armbandet som jag knappt har tagit av mig sedan det damp ned i lådan:-) Och en massa komplimanger har jag fått. Och den lilla påsen var bara helt ljuvlig den med. Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Riktiga glada myslampor, förhöjer vilken höstkväll som helst.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Hur fina som helst, verkligen. Älskar den blå varianten. Men skulle verkligen kunna tänka mig en svartvit variant också. Oh my, så snyggt. Vad duktig du är. Inge belysning slår levande ljus, så är det bara!

  SvaraRadera