torsdag 20 september 2012

Torsdagstema; Höstplantering


Tja, det är väl bara att inse att inte heller 2012 blev trädgårdens år. Jag skyller på små barn, många ljuskronor men kanske främst, att jag insett att jag inte är den där trädgårdsälskande mamman som ligger på knä i rabatterna så fort man är ledig. Nej, vår trädgård får fortsätta att vara lite så där lagom vildvuxen. Lite stökig, men ändå mysig, precis som resten av vårt hem.

 

Lagom till att augusti blev september bytte jag ut de sedan länge vissnade penséerna vid entrén mot knallrosa krysantemumbollar. Tänk vilken skillnad det blev, och vad lätt det var. Jag fattar inte att jag väntade så länge, krukor får helt enkelt hädanefter bli min grej :) Precis vid hörnet till kökstrappan planterade jag ytterligare två krukor i lilarosa.

Nu återstår bara att få ner de där trehundra lökarna i jorden så att vi får en prunkande trädgård till våren. För det kanske faktiskt är just 2013 som blir trädgårdens år.  Fast det gäller ju att inte rådjuren får korn på godsakerna. Eller sniglarna. Tänker jag efter så måste rabatterna rensas på en herrans massa ogräs innan man överhuvudtaget kan fundera på att sätta några lökar. Jag får helt enkelt hoppas på en lång höst, känner jag mig själv är jag nog redo för den där lökplanteringen lagom till advent...

Fler höstplanteringar hittar ni hos Fabriken.

4 kommentarer:

 1. Vet du. Du kan trycka ner dina lökar så fort tjälen gått ur marken i vår.
  Så njut du istället av din fina armbandstillverkning ;)
  Och vad jag ser fram emot att titta in på din nya webshop imorgon. Heja.
  Jag tycker du är grym.
  Måste göra ett ryck jag också.

  Kram och lycka till med rabatten.
  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen dådå, då är det ju lugnt! Kanske till och med kan drista mig till lite barnarbete i vår, 50 öre för varje planterad lök eller nåt ;)

   Armbanden blir nog inte så många fler, men då och då känner jag att jag måste göra något annat för att kunna tycka att fattillverkning och ljuskronor ska vara roligt igen.

   Och samma lika tycker jag om dig, heja du med!

   Kram! (och kan du så skulle det ju vara helt fantastiskt roligt om du kunde dyka upp på CdlC-minglet på söndag!)

   Radera
 2. Ett tips till trädgården och mot rådjuren, jag tror att man kan blanda benmjöl och ammoniak och strö ut runt växterna så kanske du får ha kvar blommor i rabatterna? Har inte testat själv, men jag vet att det har fungerat för andra.

  Linn

  SvaraRadera
 3. Underbara höstfärger! Skall bli jättekul att kika i din webshop, kram

  SvaraRadera