tisdag 13 september 2011

Tisdag

I dag är det som om hösten sopat iväg det sista av sommaren på allvar. Höstblåsten piskar regnet runt knuten och löven på vår stora hägg skiftar i rödorange. Sitter i soffan med en kopp te och fårskinnstofflor på fötterna medan jag funderar på vad jag ska göra här näst. Plocka ur diskmaskinen? Sätta på en tvätt? Ringa de där samtalen som står på listan eller bara krypa ner under filten och hålla alla tummar jag har att jag klarar mig från småbarnsbaciller några dagar till. Jag är inte riktigt redo för höstrusk än, är inte riktigt redo för strumpor på fötterna och varma koftor.

Sju pannor tunga Wallander är inget fat man bär omkring på i onödan (om det inte är så att man känner för lite styrketräning förstås). En djup tallrik ur Rörstrandsservisen Skåne blir Crème de la Crème med nya betongkläder . Vackert.

2 kommentarer: