torsdag 8 september 2011

Risigt goda pannkakorPannkakor är en återkommande favorit hos systrarna i Uttran. Eftersom jag aldrig lärt mig att vända en vanlig tunnpannkaka utan att den slutar som en kladdig hög använder jag min mormors gamla plättjärn istället för stekpanna. Det är å så mycket lättare att vända en liten plätta utan att den går sönder. I går provade jag en ny pannkakssmet utan vare sig vitt mjöl eller mjölk, snällare mot kroppen helt enkelt. Dessutom gjorde rismjölet plättarna frasiga, mycket väl godkända enligt döttrarna. Vi åt plättarna till mellis och serverade dem med skivad banan, kanel och en gnutta agavesirap - yummi! Receptet hittade jag här.

4 kommentarer:

 1. Åh vad skönt att höra att det finns fler som inte kan vända pannkakor. När jag lagar pannkakor blir det alltid plättar istället, och på något sätt tycker jag det är godare.

  SvaraRadera
 2. Frasigt låter gott! Det kanske kan bli en smet i helgen fast jag får nog ge mig på att vända storpannkakor då jag saknar plättlagg.
  Gillar du boken?
  Kram t

  SvaraRadera
 3. Det vill jag prova! Men jag kan inte läsa första raden...! 2,5 dl vad??

  /Susanne

  SvaraRadera
 4. Helena: Så sant :)

  T: Storpankisar funkar nog precis lika bra! Jag gillar boken, men köper kanske inte hela konceptet. Intressant att läsa om "bra" mat ur ett familjeperspektiv, jag unnar mig dock en bulle eller två lite då och då, helt sockerfri kommer jag nog aldrig att bli ;)

  Susanne: Snygga skrivstilar behöver inte alltid vara lättlästa, inser att det kanske inte var något bra val...2,5 dl rårismjöl ska det vara!

  SvaraRadera