måndag 19 september 2011

Fyrtal* Höst


Idag går det inte att hitta på några förskönade omskrivningar, det är höst. Och det känns faktiskt helt okej. Idag är jag är redo för strumpor och koftor, stearinljus och rykande varma soppor, hög klar luft och knaster i kakelugnen.

* Nu är det dags att ta in hortensian. Ska den klara ett år till? Jag gör som jag brukar och ställer den i källarfönstret och glömmer bort den lite lagom mycket.
* Även i år får vi tonvis med äpplen. F har läst på inför höstens plockning och vet nu vilken sort som passar bäst till äppelpaj, vilka äpplen som kan sparas till jul etc. Själv har jag inlett dagen med keso med rivet äpple och kanel, och fortsatt med världens godaste äppelkaka som F och Flora svängde ihop igår.
* Jag gillar korta koftor och jackor som funkar till det mesta. Nytt för i september är en fin röd som är mjuk som siden. Tjusigt lång blir jag i mina nya boots, nu saknas bara en väska i samma färg...
* Höstvackra löv på vår hägg utanför glasverandan.

6 kommentarer:

 1. Vacker höstfyra!
  Ja nu är det definitivt höst och gärna för mig! Håller med, är helt redo för strumpor och koftor och ljus.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga höstbilder. De påminner en om att det inte bara blir mörkt på hösten, utan även vilka färger som kommer fram, vilka dofter man känner och vilka känslor man får. Mysigt!
  Hoppas du har en fin tisdag!
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Åh! har också en röd jacka som jag tycker väldigt mycket om. Rött är så himla fiiint!

  SvaraRadera
 4. Tittade på sådana boots igår. Vill ha ett par i mocka tror jag. Inte praktiskt men snyggt ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra höstbilder, och underbara äpplen. Vi planterade ett träd nyligen så det dröjer nog...Hoppas ni mår bra!
  Malin

  SvaraRadera
 6. Mrs.b: Myysigt! Nu har jag äntligen städat ner alla sommarskor i källaren - fram med stövlar och boots!

  Johanna: Gillar höstfärgerna, dock bättre mot klarblå himmel än mot dagens regniga ;)

  Susanne: Lite rött piggar upp den svartaste av outfits :) Det behövs lite färg dagar då allt annat är grått.

  LiseLotte: Mina är i mocka, eller nubuck kanske det är. Slipad mocka. Jag ska ta och spraya in dem med något bra innan jag hoppar i vattenpölar med dem ;)

  Malin: Tack, vi mår bra, bortsett från en och annan snorig näsa. Äpplen har vi så att det räcker och blir över. När vi fyllt frysen med ljuvligt rosa äppelmos finns det ändå kvar så att det räcker både till äppelkakor och rådjursmat :) Funderar på att åka till Ekerö till helgen där man kan musta sina äpplen, har aldrig provat det förut.

  SvaraRadera