lördag 31 juli 2010

Sniglar och bär

Och så kom solen igen. Och sniglarna. Med äckelblandad förtjusning smyger jag omkring i trädgården om kvällarna med en sax i högsta hugg. De ska döden dö de slemmiga äckliga krypen. Av mina riddarsporrar som jag planterade i försomras är nästan bara ett par sorgliga pinnar det som finns kvar, så även fallet med liljorna. Det som inte sniglarna kalasar på låter sig rådjuren väl smaka. Nog för att jag är djurvän, men jag vill ha min trädgård i fred! Tips mottages tacksamt :)

Karla och Flora har hjälpts åt att plocka in de krusbär som satt kvar på buskarna. Även plommonen börjar mogna och dimper ner i backen, det gäller att snabbt plocka upp dem innan djuren nämnda ovan får sig en festmåltid ;) I senaste numret av Allt om mat fanns ett recept på krusbärssylt som jag var sugen på att prova. Väl i köket upptäckte jag att jag varken hade tillräckligt med krusbär eller kardemummakärnor hemma. Jag löste det genom att lägga till röda vinbär och byta ut kardemumman mot vaniljstång. Sylten blev jättegod och kommer att smaka ljuvligt på pannkakorna och havregrynsgröten!

Till ca 1 l sylt:
1 l krusbär
3 dl vatten
2 msk pressad citron
5 dl syltsocker
1 tsk stötta kardemummakärnor.

3 kommentarer:

 1. Ljuvligt! Jag skall koka sylt på svarta vinbär idag, krusbär från självplock i helgen blev till en nötig paj igår. Jag ääälskar sensommaren! :)

  http://njutmaten.blogspot.com/2010/08/bar-i-overflod.html

  SvaraRadera
 2. Sniglarna ær heeelt disgusting!! Har hørt att man kan stælla ut fat med øl på i rabatterna. Vet inte om de drunknar eller sticker!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Smaskigt med hemmagjord sylt men fy for sniglar! towe.

  SvaraRadera