lördag 24 juli 2010

Fyrtal; sommar

Det är konstigt, när solen lyst och lyst i massor av veckor känns det helt overkligt när regnet plötsligt öser ner. Jag tröstar mig med att jag slipper vattna i kväll och att barnen fick plaska i vattenpölarna i eftermiddags. För dem är det vatten som vatten, lika roligt vare sig man plaskar på stranden eller under en stupränna där vattnet forsar ;) De närmsta dagarna väntar barndop för kusinbarn, snos på alldeles ny systerson (jag har blivit moster!) och ett par dagar på landet. Håll tummarna för att solen kommer tillbaka när blommorna har druckit klart!

* Som sagt, vatten som vatten. Denna dag var i det i alla fall lycka att ta ett kvällsdopp efter middagen. Och att vara helt ensamma på badstranden som ligger så nära hemifrån att man kan gå dit i badrock :)
* Vår trädgård som ligger på baksidan av huset i en sänka, har många dagar den här sommaren varit olidligt varm. Dagen jag fotograferade Rödöga och Smultronbett sökte jag mig under äppelträden för att få lite skugga. Sockerlådan köpte jag på en auktion utanför Strömstad tidigare i somras och de maffiga glasen har Kerstin Paulsrud GlasCraft gjort. Kakfatet Tord ligger i ett paket som är på väg till butiken Blankas Port i Vadstena och skorporna ligger i Floras mage :)
* I våras planterade Karla ett par avocadokärnor som vi mer eller mindre glömde bort. För ett par dagar sedan upptäckte vi att de växt sig höga. Till Karlas förskräckelse klippte jag av stjälkarna för att plantorna ska förgrena sig. Jag hade ett svagt minne att jag läst att man ska göra så i en gammal barnbok jag hade när jag var liten. Med tanke på att det är några år sedan jag läste den håller jag tummarna att de två stackars pinnarna som blev kvar i krukorna ska ta sig :)
* Ett hörn av vårat sideboard; utblommade pioner, doftljus, vackra böcker, en silvergroda och ett roligt fat med ett av mina favoritarmband.

4 kommentarer:

 1. Vad härligt med barn - vatten som vatten ;) Grattis till att ha blivit moster, roligt! Ha en fortsatt fin sommar!

  SvaraRadera
 2. Grattis till notisen i söndagens DN!!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tänkte också säga grattis till bild och text i DN, måste vara en urbra sida att synas på.
  Vi längtar efter ett eget kakfat nu när vi givit bort några stycken. Vi smygnjuter av mammas här på vår sommarö.
  Lycka till med möblerna, de ser fantastiska ut.
  Karin H

  SvaraRadera
 4. DN? Grattis, kan du länka till det här på bloggen?

  Kram Charlotta

  SvaraRadera