torsdag 22 mars 2012

Fyrtal; marstorsdag


Ute på altanen hänger en sorglig ljusslinga kvar från mörkare tider och vid entrén väntar konstgjorda buxbombollar på att bytas ut mot penseer. Vi hinner inte riktigt med i år, det är som om årstiderna hela tiden ligger ett steg före. Så fort det blir helg ska vi städa bort resterna av vintern och sitta och fika på vår stora fina trapp med ansiktena vända mot solen.

* Förra veckan fick en liten soffa följa med mig hem. En soffa som ögonblickligen skulle målas vit och få en dyna omklädd i svart persian. Soffan är fortfarande omålad och kommer nog så att förbli i några månader till. Målad eller omålad, den fungerar utmärkt som liggvagn när man ska åka nattåg till mormor och morfar :)
* I glasverandan har våren kommit ett steg längre än utanför knuten. Pelargonerna har fått flytta upp från källaren och i en tennurna blommar persikokvistar.
* I dag kör vi guld! Denna ljuskrona kommer att flytta till butiken Esq i Linköping när den är klar.
* Nu hoppas jag verkligen att vintern har dragit sista sucken. Mina tofflor har onekligen gjort det, upptäckte nyss ett stort hål i ena tofflan. Ska de inte hålla mer än tre månader?

7 kommentarer:

 1. Oj sådana fina tågresenärer som åker med mormor-tåget! Måste vara finaste, finaste gänget. Farmor

  SvaraRadera
 2. Så himla fina bilder! Solen verkar alltid ge vackert ljus hos er :)
  Trist med tofflorna! Måste inspektera mina, de är också tre månader (julklapp). Tycker du ska reklamera, de ska definitivt hålla längre.

  SvaraRadera
 3. Hade sådana tofflor för något ur sedan - de höll knappt tre månader! Uruselt. Kör numera på Ulle-toffler. Andrs säsongen på detta paret, bättre stöd för foten och går att tvätta! Dock inte lika söta.
  /Nina

  SvaraRadera
 4. Fin bänk (och bra att den har fler funktioner)! Fin matta som tofflorna ligger på!

  SvaraRadera
 5. Åh, ett Ida-fyrtal! Soffan är väldigt fin precis som den ser ut, tycker jag, med träfeeling och sköna liggkupéer! Ser ut att gå som på räls...

  Och med en sådan där ljusterapiveranda kan man väl aldrig ens lägga märke till att det är mörkt ute en liten, hm, del av året? ;)

  /helena

  SvaraRadera
 6. Synd på tofflan, man tycker ju att dom borde hålla längre än så.

  SvaraRadera
 7. Jag älskar alla dina mattor! Och hela din blogg iofs :-) Håller med de andra, nog måste väl tofflorna hålla längre än 3 mån!
  Keep up the good work :-)

  Linn

  SvaraRadera