onsdag 4 januari 2012

Rusk


Efter att på förmiddagen haft finbesök av journalist och fotograf från TT Spektra försöker jag hitta  tillbaka till någon slags arbetsflow. Det känns lite segt, när regnet piskar mot fönstren med god hjälp av den där Emil vill man helst krypa ner under en varm filt. 

Nu är så gott som hela julen bortstädad i Villa Tallås. Några tazett och hyacintlökar väntar fortfarande på att slå ut, men får numera finna sig i att samsas med krokus och tulpaner. Jag försöker tänka Inspiration Vår i allt jag gör för att få till den rätta känslan i planerandet av min Formex-monter, har dock lite svårt med den våriga inspirationen en grå dag som denna. Men skam den som ger sig, jag tänker fågelkvitter, skir grönska och knoppande fruktträd medan jag fortsätter plocka i mina porslinstravar.

4 kommentarer:

 1. Ja visst är det ruskigt väder... otäckt!
  Önskar dig en fin kväll i rusket!
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 2. Upptäckte din blog för första gången ikväll. Blev jätteinspirerad av alla dina fina saker du gör. Speciellt kakfaten och armbanden. Jag har också provat på att göra kakfat men tycker det är lite svårt att borra i porslinet så att det blir jämnt. Måste bara fråga en sak som jag funderat över och det är vilka knoppar man använder till kakfaten som avslutning. Jag har också tänkt göra så med de få jag gjort till mig själv men de knoppar jag hittar har ju redan en pinne som sitter i dem. Tar du ur den eller hur gör man? Hoppas du förstår hur jag menar.

  Ha det bra Ann-Louise pihlström

  SvaraRadera
 3. Bromans Bravader: Tack och lov har vädret varit alldeles underbart de senaste dagarna. Emil kan slänga sig i väggen när det är minus fem minusgrader och sol!

  Ann-Louise: Vad roligt att du tycker om mina saker! När det gäller konstruktionen av mina fat mm är det, trots att det absolut inte handlar om rocket science, inget jag bjussar på. Det finns massor av beskrivningar om hur man gör olika sorters våningsfat på nätet, dock inte just här.

  Frun: Tackar! Dito får väl jag lov att säga :)

  SvaraRadera