tisdag 6 december 2011

Tre snabba

Jag vet inte om det beror på den annalkande julen, tankarna på Crème de la Crèmes satsning efter nyår eller att tvättstugan är full med tvätt, men idag verkar orden ha tagit slut. Håll till godo med snabba tre.

* Same same but different. I år satsar vi på en ombonad jul. Klassiskt med en twist av ski lodge.
* Jag erkänner, ibland lurar jag mina barn. Bara sådär, utan att blinka. Jag berättar tex inte att nyttigaste glassen fullproppad med vitaminer och Omega 3 förutom hallon även innehåller avocado. Just nu är detta flickornas (och mammans) nya favorit. Mixa två små (eller en stor) mogna avokado tillsammans med fem deciliter frysta hallon och en skvätt äppeljos - voila! För en lika god och nyttig smoothie, häll i havremjölk och mixa till lagom konsistens.
* Grönt, transparent och vitt - en del av julens färgskala i Uttran.

8 kommentarer:

 1. Snyggt och den där "glassen" måste jag prova:)

  SvaraRadera
 2. Ja, det lät spännande o gott med glasen!

  SvaraRadera
 3. Nyttig glass?! låter toppen. Jag undrar jag om det skulle gå att lura mina barn med den. Jag tror kanske dom kan vara för stora för att låta sig luras. äh, jag får testa.

  Hej!

  SvaraRadera
 4. Takk for dessertidé, skal prøves!

  SvaraRadera
 5. Jag gissar på tvätten ;) den brukar köra slut på mig hehe

  Fint med alla fällarna på den övre bilden

  SvaraRadera
 6. Dagar....: Tack! Glassen, eller sorbeten som det mest liknar är super - god och bara nyttigheter! Jag tog två små avocados till fem dl hallon, kan ersättas med en stor.

  Mira: Testa vetja!

  Jenny: Dom går på det, jag lovar! :)

  Marianne: Säkert gott att servera med bär eller skivad frukt som dessert!

  Frida: Ja, det var kanske tvättberget (som idag är lite mindre) :)Fällarna gör att det känns varmt och mysigt i soffan, dessutom blir vår opraktiskt vita soffa inte lika fort smutsig ;)

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert rum, fönstret och de inbyggda skåpen på sidorna! Vilket drömhus ni verkar bo i!
  Ha en trevlig helg,
  kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 8. Bra tips där, ska testa.... Och ditt rum är så fint! Vad har du för soffa?
  Kram
  M

  SvaraRadera