onsdag 21 december 2011

Dan före dan före dan


Just nu är jag sjukt avundsjuk på alla er välplanerade människor som köpt färdigt era julklappar, hos er där granen redan står och väntar utanför på att få komma in, där huset är nystädat och luktar såpa och där knäcken och kolorna är kokta och väntar på att snaskas upp. Det där med städningen ska jag ta tag i NU, gran och kola har de på Ica Maxi som har öppet till 22, julklapparna får jag helt enkelt spara till i morgon ;)

Jag blev kanske lite carried away där ute på blomaffären, men i brist på annat juligt maxar jag vårt hus med julblommor istället.

Ha nu en skön stressfri fortsättning på onsdagen alla fina!

10 kommentarer:

 1. Är det någon som är sådär förberedd?
  Hälsningar,
  Hon som ska hem och städa ikväll

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt med alla vackra blommor!!!! Vad gör det om det inte är städat, ingen kommer kunna slita sig från dessa vackra! ;)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken himla fin bild, Ida! Allt gott i juletid! Kram

  SvaraRadera
 4. Lovely med all fin blomster!
  Här är en till med stressnivå högt över det tillåtna. Och med det sagt ska jag rusa iväg och handla julklappar.

  SvaraRadera
 5. Ett tips, tänk på Ida om fem år med stora barn som sköter sin del av julstäd och godisbak (själva!). Då kommer du le stort och minnas allt stök och bök när barnen var små. Och kanske undra om vi inte var smått tokiga som försökte hinna med allt. Småbarnsåren har sin tid och då får det bli lite som det blir. Drömmarna om den vackra julen kan man leva ut till fullo sen, när det finns tid (och ingen stökar till allt hela tiden). Så har det i alla fall blivit hos oss. Vi har med vissa symboler för traditionens och stämningens skull (plastgranen(!) kläddes igår (bock på den), julstärnor i fönstren, pepparkakshusbygge). Jag brukar alltid göra ett stort pepparkakshjärta men den degen ligger fortfarande i kylen och kommer inte att bakas innan jul. Så blir det ibland. Och det där med det vackra... Jág kan möjligen ha ett och annat stilleben ifred, på vuxenhöjd men allt annat flyttar omkring och liksom dras ner på golvnivå (kuddar, plädar, tomtar, julgranspumlor, allt). Jag har fullständigt kapitulerat. Det är nog jobbigt att vara småbarnsmamma med lite sömn och förkylningar ändå. Jag kör quickfixstädningar när barnen sover (enbart i den hörna jag tänkte kvällsvila på), värmer lite glögg eller te och tänder ett ljus. Är inte julen till för att få vila lite, i alla fall en liten stund?

  SvaraRadera
 6. Jag trodde du hade fotat i affären ;-)
  ÅÅÅÅÅÅÅH säger jag bara nu blir jag så himlans avis.

  Jag ler gott åt Camillas kommentar :-)
  Städa skulle vi ha gjort helgen som var. Men vi satte oss i fåtöljen och drack glögg istället.

  Julafton kommer ju vare sig man vill eller inte

  Julekram på dig LiseLotte

  SvaraRadera
 7. Åh så härligt med så mycket blommor!
  Vår gran har redan hunnit välta tre gånger och vi har barr precis överallt. Ingen idé att julstäda för det blir bara nya barr hela tiden...

  Ta det lugnt, hoppas julefriden lägger sig snart!

  SvaraRadera
 8. Å håller med Camilla!!!
  Man får ju ha lite urskiljning när man ser på nätet och läser bloggar och tänka på att andra kanske lever ett annat liv :)

  Själv ska jag försöka jul till det idag :)

  GOD JUL och grattis till all välförtjänt framgång och nästa år blir det nya succéer!!!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Många inredningsbloggar är härliga att läsa men man får en skev bild av hur folk har det hemma. Man kan ju verkligen undra hur vissa bloggmänniskor får i hop det med småbarn och alla sjukdommar och de perfekta piffiga bilderna med allt julgodis och stilleben överallt. Din blogg är bäst Ida! Det är sååå kul att det du gillade att pyssla med på gymnasiet nu är ditt yrker!
  Många kramar Challan

  SvaraRadera
 10. Tack för besöket idag. Nu ligger klappen under granen och jag har bestämt mig för att inta julstämning.

  Kram

  SvaraRadera