tisdag 13 december 2011

Lucia


Efter dagar av jobb, familjeliv och glöggkalas börjar tiden nu hinna ikapp mig. Nu ligger jag i soffan med världens dunderförkylning och funderar över när vi ska köpa de där julklapparna som knappt är påtänkta, när vi ska göra en ny sats lussekatter eftersom den första märkligt nog snart är slut och vad vi egentligen ska ha på julbordet i år. Jag som brukar ha läst julrecept så att det svartnar för ögonen, och om inte gjort julkorv, så åtminstone egen leverpastej och massor av godsaker. I år blir det inte så. Och det kanske inte är hela världen. 

Nu ska jag trycka i mig Alvedon och en kopp te så att jag orkar iväg för att se vår allra sötaste pepparkakegumma lussa på dagis. Jag önskar er alla en fin lucia!

4 kommentarer:

 1. Käraste dotter! Tänk, jag riktigt ser fram emot en kravlös jul i all enkelhet. Tid för att vara tillsammans utan måsten. God mat, ja visst, men som inte nödvändigtvis behöver vara det där som ska vara när det är jul. Vi satsar på goda råvaror och enkel matlagning. Och hjälps åt förstås.

  SvaraRadera
 2. Ja, här är förberedelserna också lite sådär. Men man får liksom försöka gilla läget (oftast är det ju en själv som liksom har alla dom här kraven/önskemålen/viljan att fixa) och acceptera att man inte alltid är på topp. Så vi får peppa oss själva till att det nog blir jul ändå :-)

  Fin bild, perfekt tips för mig som har lite idé- torka till mitt decemberalbum. En samling av juleting är ju perfekt att ta kort på!

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin tyckt att man haft för lite mat på julbordet. Däremot minns jag när mina föräldrar somnade i soffan efter julklappsutdelningen, efter en synnerligen intensiv december. Så även om du inte hinner allt blir det nog så det räcker ändå. Det är nog bättre med en utvilad mamma...
  /jessika

  SvaraRadera
 4. Fin bild och jag gillar mässingljusstakarna. Ska plocka fram mina, la undan dem direkt efter inköp då jag var osäker på om de skulle sprejas eller inte. Inte har jag bestämt mig för efter att ha sett din bild:)

  SvaraRadera