onsdag 7 december 2011

Fyrtal; Städningen före städningen


Sedan i morse har jag laddat som bara den. Med flera koppar kaffe i magen har jag börjat lägga upp en strategi, i vilket rum jag ska börja, vilken musik jag ska lyssna på, hur jag kan roa Rufus ifall han hinner vakna från sin middagslur innan jag är klar. Vad jag pratar om? Städningen före städningen. Varannan vecka köper vi oss ett nystädat hus, dessvärre ingår inte just städningen före städningen. Att plocka upp lagret med leksaker som breder ut sig över golven, att vika och lägga in den rena tvätten i respektive familjemedlems garderob och plocka ihop Crème de la Crème-verkstan som spridit ut sig över huset faller på min lott. Jag försöker involvera flickorna i det där med leksaksplockningen, vissa dagar går det bättre än andra. 

Så nu är klockan snart tolv, och jag har inte hunnit längre än till vilken musik jag ska lyssna på. Bäst att sätta fart.

* Jag är verkligen svag för det gröna och vita tillsammans med mitt blåvita porslin. Eftersom vårt hem inte går under rubriken vitt och stilrent, utan snarare färgglatt och brokigt låter jag julblommorna få vara vita. Det blir både vackrast och lugnast då. Här om dagen var jag hos en blomstergrossist och köpte på mig hyacinter, julrosor och tazetter så att jag insåg att jag var tvungen att sälja hälften till grannen om allt skulle få plats :)
* Bästa onsdagsnöjet för en katt, Sniff spanar pippifåglar i glasverandan.
* Jag har sakta men säkert utökat tavelväggen i glasverandan. Även jag har till slut kapitulerat och fallit för washi-trycket. I maffig guldram - den coola mamman Bea Åkerlund urriven från DN, fastsatt med rosa washitejp. En vacker gammal Arabia-tallrik fick också vara med.
* Än så länge har det inte blivit någon svart Storsele. Däremot har en mindre loppisvariant för sjuttiofem kronor fått flytta in, nog så fint!

4 kommentarer:

 1. Jag har med städat lite idag. Jag började med alla rum samtidigt och i högtalarna spelades det julmusik :) Vilka fina tavlor :) Älskar ramarna! Kramar Emilia

  SvaraRadera
 2. Ni ser ut att ett så fin, så fint hus. Alltid fina bilder.

  SvaraRadera
 3. Hej! Har skickat ett mejl till dig med lite frågor. Du har en underbar blogg och så fina saker som du tillverkar. Härligt!

  Ha det gott, Marie

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint och mysigt ni har hemma hos er! Och vilken bra ide´med washitejp/ram/bild
  Glad Lucia
  Malin

  SvaraRadera