tisdag 30 augusti 2011

Mjölkdimma och konstrunda

Vad skriver man om när hjärnan är fylld av bröstmjölk och kom-ihåg-måsten? Högar av smutstvätt och vardagsmatbryderier? Dagarna försvinner i expressfart och veckorna med dem, vårt långa sommarlov är slut och det har blivit vardag igen. Vemodigt, men ändå ganska skönt. Äpplena börjar mogna på träden och terminens första förkylning har drabbat tre av fem familjemedlemmar. Ibland tänker jag att jag ska ta föräldraledigt från bloggen ett par månader, men sen tänker jag att det får bli som det blir. Att underbart både kan vara kort och komma sällan. Eller så återvänder inspirationen tillsammans med vardagens rutiner, kanske börjar Familjen i Uttran blomstra och får uppleva en andra vår ;)

I helgen har Uttrans konstrunda gått av stapeln. För fjärde året i rad ställer konstnärer och konsthantverkare ut sina alster i sina hem, jag var med för första gången i år. Med trädgården stylad som tillfälligt showroom välkomnade jag besökarna denna soliga med ack så blåsiga helg. Det var fantastiskt roligt att träffa både gamla CdlC-kunder och de som aldrig stött på mitt återbruk tidigare. Nu återstår att ta bort sålda produkter ur butiken och lägga ut några nya betongfat som såg dagens ljus förra veckan.

Nu - tillbaka in i mjölkdimman :)

8 kommentarer:

 1. Jag tycker du är otroligt duktig som hinner med något annat än just mata och sova. Vilket var det enda jag gjorde ;-)

  På fredag kikar jag förbi runt 18 och hämtar fatet, är det OK?

  SvaraRadera
 2. Vi är många som gillar din blogg så fortsätt, snälla.

  Vi har också vardag här och jag känner mig redan redo för semester... Det är ju jobbigt att komma igång med dagis på 2 barn, tvätt, mat, sig själv... You know....
  Kram Challan

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint det ser ut, man skulle varit där!
  Ta det som det kommer med blogg och allt, det är svårt att planera och bestämma i förväg. Hoppas såklart att du hittar ut ur dimman lite då och då! Tror på vår i höst!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken vacker miljö du skapade med små medel! Så fint! Och heja när du än skriver. Jag läser och njuter av allt!

  SvaraRadera
 5. Ser underbart ut! Så synd jag missade konstrundan.
  Hej då från en annan amningsdimma:)
  kram t

  SvaraRadera
 6. å jag håller med Weronica som uttrycker sig så väl! Så otroligt vacker bild!
  Och du är verkligen otrolig som bloggar, skapar och ställer ut med en bebis.. Ingen dimma alls verkar det vara.. :)

  SvaraRadera
 7. LiseLotte: Ibland stämmer inte ambitionsnivån ihop med verkligheten...Kom du förbi på fredag, Lille prinsen väntar på dig :)

  Challan: Ingen fara, jag slutar inte att blogga! Jag är så glad som har dig och alla andra som regelbundna besökare här i mit virituella Uttran! Semester igen vore inte så dumt, en vecka på Mallis skulle stå högt i kurs hos mig :)

  A-K: Det blev verkligen fint! Med hjälp av textilier hade jag skapat olika rum i vår frodiga trädgård, att solen sedan lyste som aldrig förr gjorde ju sitt till också! Förhoppningsvis är jag med nästa år också, du får passa på att komma då!

  Ps. Hösten har redan börjat kännas mer vårig;)

  Weronica: Tack, tack, tack! Konstrundan var en hit som dessutom gav mig inspiration!

  Ps. En tung madame är på väg hem till dig :)

  T: Ja, det var synd att ni missade! Ni får komma nästa år istället:)

  Seventeendoors: TACK! Dimman kommer och går, senaste dagarna har det sett rätt klart ut :)

  SvaraRadera
 8. Skriv när du känner att andan faller på, eller av... ;)
  Jag kikar ju in lite då & då och njuter av vad som finns, långt eller kort, amning eller vackra återvinningskronor, tycker det mesta du bjuder på är trivsamt och vackert.

  Och fat-i-träd en favorit i repris! Gillar särskilt den lilla pippin där på koppentoppen! :)

  Sköt om dig.
  /helena

  SvaraRadera