tisdag 9 augusti 2011

Sylt


Trots att jag kommer att vara delvis föräldraledig ett bra tag till och att F har semester fram till den första september kändes det som vardag i dag. Luften var svalare och för karla var det dags för första dagen på fritids, tänka sig att vi snart har en skoltjej! Jag ska också börja skolan, säger Flora. Kanske i smyg då, precis som Lotta på Bråkmakargatan, som har fler likheter än en med vår treåring :) Med skolstart och sensommar kommer lusten att ordna, ändra och sortera här hemma. Jag börjar med de ouppackade väskorna från helgens Gotlandstripp...

En genomgång av frysboxen i källaren och en sista avplockning av bärbuskarna i trädgården resulterade i en påse körsbär, ett par liter röda vinbär, en bunke krusbär och några björnbär. I senaste numret av Gård och torp fanns ett gammalt recept på blandsylt som hade
gjort självaste Kajsa Varg rättvisa - man tager vad man haver. Galet mycket socker, men ack så gott på en pannkaka eller i en skål med yoghurt :)

3 kommentarer:

 1. Hur hinner du med allt, Ida! Jag ser att ni investerade i lite skålar på Fide Fajans.... Jag skulle behöva komplettera med fler skålar och tekoppar. Jag hoppas på en weekend i höst i Stockholm då vi kan göra ett besök i Uttran, hade varit trevligt!
  Kram Anna Pär i Åseby!

  SvaraRadera
 2. Anna: Jag hinner inte med allt, väskorna står fortfarande ouppackade i hallen och tvätten ligger i drivor. Jag prioriterar helt enkelt det jag tycker är roligt, fast just idag MÅSTE jag även göra lite mindre roliga saker ;)

  Det vore så roligt om ni kunde komma förbi senare i höst!!! Behöver ni boende så får ni gärna sova i vårt gästhus.

  Kram Kram

  SvaraRadera
 3. Men jösses vad gott. Jag gör mycket sylt och sånt och är lite insnöad på mina "vanliga" grejer. Men åh vad gott att göra BLAND-sylt. Den tanken har aldrig slagit mig.

  Jösses vad gott.

  SvaraRadera