söndag 21 augusti 2011

Druvor och gatsten

Tack tack för era fina kommentarer från förra inlägget! Det är något speciellt när man kan se slutet på ett projekt som följt med en så pass länge, när man löst klurigheter och fått till det så där som man vill. Man blir taggad som tusan att göra mer, hitta på nytt och få till det igen! För även om jag blir glad när mina saker blir som jag tänkt mig, så blir jag ännu gladare när jag ser att ni också tycker om dem!


Så här i slutet av sommaren, detta år som än en gång skulle bli trädgårdens år, inser jag att det börjar bli bråttom om vi ska hinna shapa up vår djungel innan snön kommer. Vid närmare eftertanke får det nog vänta till nästa år.

Jag försjunker i växthusinspiration medan F gör punktinsatser utanför knuten. Vårt blivande växthus (som jag mer ser som ett orangeri :) kommer att byggas ihop med vårt trädgårdsskjul. När vi var på Gotland för ett par veckor sedan besökte vi Fide fajans. Själva butiken låg just i ett sådant glashus jag vill ha! Vacker keramik, slingriga växter och druvor som hänger i klasar - lovely! När det kommer till vindruvor så har vi faktiskt redan det. Vinbladen växer i vackra revor från husgrunden upp till vår altan, nu börjar även klasarna med druvor att mogna. För en utflyttad norrbottning som mig känns vindruvsplockning från solstolen oerhört exotiskt!


Gatstenen intill den nya trappan är snart färdiglagd. Jag drömmer om rosor och en rad med buxbom intill stenläggningen. I terasseringen intill trappan ska det växa massor av lavendel och jätteverbena, riddarsporrar och flox. Tanken är också att barnen ska få varsin pallkrage i den mittersta terassen där de kan odla vad de vill. Karla ska odla morötter och Flora geléhallon :) Kanske kanske börjar vi plantera lite nu innan sommaren tar slut, har vi tur så rear dom både lavendel, rosor och buxbom på de stora blomsteraffärerna nu i augusti.

3 kommentarer:

 1. Haha vem drömmer inte om ett orangeri? ;-) Jag har ju växt upp vägg i vägg med Perssons orangeri och alltid spanat på alla spännande växter som klättrat längst väggarna där inne.

  Det är alltid lika roligt att ta del av hur ni tänker kring trädgården. Vi är i samma sits och funderar hur vi ska bemästra en bergsknalle... Sommaren har ändå bjudit på mycket spännande upptäckter som plommon och massor av bigaråer. Mums :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej!! Kom gärna och fira hos mig. Jag har en STOR utlottning av wings-reproduktioner, personliga tavlor, retro-motiv m.m. Välkommen att delta och lycka till!

  Hälsningar
  /Lina

  SvaraRadera
 3. Men så fint orangeri! Ja det skulle jag också vilja ha bland så mycket annat ;-)

  Det blev inget åkande förbi den här veckan men nästa vecka blir det av.
  Har du någon dag du inte är hemma runt 18 tiden?

  Kolla också om du kommer in på min blogg genom den här kommentaren, maila mig annars :)

  SvaraRadera