onsdag 8 december 2010

Tisdagstemat som blev onsdagstema* Julfönster

Julfönster för mig är ännu mera vita blommor. I dag kom turen till glasverandan som senaste tiden fungerat mer som ett porslinslager än just en glasveranda (vilket man kan tycka är synd på Villa Tallås vackraste rum ;) Just här har jag blandat olika "krukor" i samma material. Ett dricksglas, en syltburk, en skål och ett par vaser fick bli nya hem till de nyinköpta hyacinterna. Julrosen tryckte jag ner i en Marimekkoskål toppad med kuddmossa. Enkelt men vackert. Jag tycker om att blommorna hamnar på olika höjd men att de ändå bildar en helhet.

Mässing är också jul för mig. I december åker de udda mässingljusstakarna fram och tillför guldig värme till dukningar och fönsterstilleben. Även här tycker jag om att blanda form och höjd.
Nu är det dags att springa en runda och stoppa in nya pinnar i brasorna för att hålla värmen. Brr, idag är det kallt, både inomhus och utomhus. Ha en fortsatt bra onsdag och glöm inte att det idag är sista chansen att vinna Idahoe-necessären. Detta är mitt försenade bidrag till Inspirationsfabriken.

7 kommentarer:

 1. Vad fint att plantera i Iittala-skålen! Har letat efter fler användningsområden, så tack för tipset:)

  Fin blogg!

  Kram Therese

  SvaraRadera
 2. För mig blev tisdagstemat också onsdagstema. Tur att det finns fler som jag.
  Vilket härligt levande fönster! Underbar blandning!
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 3. Mycket vackert i ditt fönster!

  SvaraRadera
 4. Så fint det är Ida! Riktigt fint, skall nog fixa något liknande!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också om att blanda. Det blir mer levande då.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Oh! Ah! Så vackert :)

  SvaraRadera
 7. Wow, vilket urtjusigt julfönster, nu fick jag riktig inspiration till att fixa här hemma!

  SvaraRadera