måndag 6 december 2010

Inspiration


Visst är det lätt att drömma om en välvårdad prunkande trädgård när bara fruktträdens kala grenar sticker upp ur snödrivorna. Ni som följt Familjen i Uttran ett tag vet ju att jag varje vår har ambitionen att nu ska det ske, nu ska vi äntligen ta tag i vår försummade trädgård. Rabatter rensas, frön sås, ogräset mellan gatstenen pillas bort och nya plantor grävs ner i jorden. Sen går det några veckor så har ogräset återigen växit sig högt. Rådjuren har betat av alla blomknoppar trots googlade husmorsknep och tips från expertis. När vi kommer hem efter några veckors semester känns trädgården återigen som ett mission impossible.
mm
Nu har jag i alla fall hittat den ultimata trädgårdinspirationen. I helgen när Crème de la Crème var med på Zetas julmarknad (som för övrigt var en kall men trevlig tillställning) hade jag turen att ha ståndet brevid tidningen Trädgårdsliv och chefredaktrören tillika ansvariga utgivaren Klas Kihlberg. Vilken tidning, trädgårdsnörd eller inte så är detta underbar inspiration! Rekommenderas till alla som liksom jag går i gång på vackra bilder, tjockt härligt papper, läcker layout och välskrivna texter.
mmm
Nu har jag äntligen städat i butiken och börjat lägga ut nya våningsfat. Passa på att köpa en unik julklapp som endast finns i ett exemplar, eller hitta en favorit att lägga upp clementiner och knäck på. Fler fat läggs ut senare under veckan.

9 kommentarer:

 1. jag har nyligen upptäckt trädgårdsliv (och nyligen blivit med trädgård får man väl lov att säga) uppskattar verkligen denna snygga tidning. Till och med annonserna är snygga!!

  SvaraRadera
 2. Trevlig att ses på julmarknaden! Det blev en krans oxå (förutom Hello Sugars cupcakes).
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Trädgårdsliv är väl en trevlig tidning utseende papper, inspiration m.m, håller med dig.

  Kram helena.

  SvaraRadera
 4. Trädgårdsliv är en fantastisk tidning. jag har alla nummer från start. Allt är vackert i den som sagt :) Jag skulle varit på Zetas i dag, men sitter här och snorar istället. Grymt trött på sjukdomar nu! Hoppas att friskheten drar in i stället.

  SvaraRadera
 5. Tack för lovorden och för trevligt sällskap i helgen. Nu har jag tinat upp och beundrar vårt fina kakfat. /Klas på Trädgårdsliv

  SvaraRadera
 6. Ska kolla in Trädgårdsliv! Kul med samma kopp!

  SvaraRadera
 7. Det är jobbigt med trädgårdar som inte självmant håller sig i trim! Jag planterar fler och fler perenner och det är sååå skönt! Trädgårdsliv är en mysig tidning! /Annika

  SvaraRadera
 8. Alltid skönt att drömma om lite grönt :), när allt är vitt utanför fönstret. Jag brukar pigga upp min gamla, blomsterälskande mamma, med en Trädgårdsliv-prenumeration ibland. En perfekt julklapp! Som man kan "låna" sen, när hon läst klart.:)
  mvh helena

  SvaraRadera
 9. Ylva: Visst blir man glad när man upptäcker en sån här tidning! Jag håller med, till och med annonserna är snygga :)

  Karin L: Jättekul att du kom förbi! Vi smaskade cupcakes hela söndagskvällen då Hello Sugar var snäll nog att ge bort ett gäng som blivit över :)

  Helena: Kul att du också upptäckt Trädgårdsliv!

  Weronica: När jag fick se tidningen tänkte jag att detta måste vara en tidning för dig! Vackert var ordet. Hoppas att ni blir friska nu, här har vi klarat oss utan sjukdom i hela en vecka ;)

  Klas: Kul att du tittade in här! Och roligt att ni tycker om ert nya kakfat!

  Annika: Kolla genast, rekommenderas varmt! Båda kopparna är på uppslaget i tidningen, men jag håller med, det ser ut som den ena koppen står där live :)

  Annika: Jag planterar också fler och fler perenner. I somras åt sniglarna och rådjuren dock upp nästan allt ihop :(

  Helena: Perfekt julklapp! Jag funderar på att ge en till mig själv :)

  SvaraRadera