söndag 7 mars 2010

Jag hjärtar mönster

Jag är en mönstermänniska. Jag gillar allt från grafiska mönster där upprepningen kommer omedelbart, till organiska mönster med blommor, blad och djur, där man får leta efter var rapporten börjar och slutar.

Under mina år på folkhögskola och Nyckelviksskolan såg jag mönster överallt. Sprickorna i isen en vårvinterdag eller mönstret av gatsten på en innergård kunde inspirera till mönster som i sin tur resulterade i några meter handtryckt tyg. Jag drömmer fortfarande om mönster. Idéer och skisser läggs på hög, en vacker dag ska jag skaffa mig en utrustning för screentryck och trycka tyger i långa banor :)

En ny favorit på mönsterhimlen är den alltid så begåvade Rebecka Elfast. Att hon målar fantastiska akvareller visste jag redan. Nu har jag upptäckt att Rebecka även är en hejare på illustrationer och mönster som hon formger under namnet Rebelform. Jag gissar att vi snart ser hennes mönster både på tapeter och textilier!

3 kommentarer:

 1. Åh så snyggt! Det är verkligen inspirerande att kika in hos dig.
  Jag gillar också mönster och har en stor förkärlek för Frank-tyger. En lite dyr passion, dock!

  /Susanne

  SvaraRadera
 2. Susanne: Även jag är en Frank-lover! Det gäller som sagt att blanda upp Tennet-tygerna med lite annat om man inte ska bli ruinerad :)

  Ps. Kul att du blir inspirerad, jag är bara glad om min kreativitet kan smitta av sig ;)

  SvaraRadera
 3. :-) Jag ser också mönster! :-) Ha det så bra.

  SvaraRadera