fredag 17 februari 2012

Liten Lego-tävling


Det här med att få saker när man bloggar har jag förstått att det är en hel del som får. Kläder, finfina inredningspryttlar, lyxiga hudvårdsattiraljer och glassiga kokböcker verkar vara vanligt förekommande. Själv har jag hamnat i leksaksfacket. Inte mig emot, jag tycker om att få paket på posten what so ever :) Eddie elefant uppskattades ju dessutom så in i norden av vår yngste familjemedlem.

Nu har en stor kartong med Star wars-lego landat i Villa Tallås, och den enda som verkar någorlunda intresserad är F som med salig blick har vänt och vridit på legolådan ett flertal gånger. Han skulle gladeligen ha tillbringat några kvällar med att bygga rymdskeppet Starfighter, tough shit att han redan har fullt upp att göra i kakfatsfabriken ;) Karla och Flora har fastnat in någon slags rosaskimrande pet shop-värld full med kattungar och små söta apor, och tycker nog inte att rymdgubbar med svärd skulle kunna vara mer ointressant. Rufus skulle  förmodligen svälja lasersvärden hela. Personligen vet jag inte skillnaden mellan Star wars och Star trek, och tycker att det där med science fiction är ganska fånigt.

Därför gott folk skickar jag gärna Lego-lådan till någon som skulle uppskatta den mer. På lådan kan jag läsa att bygget avser x-wing Starfighter som jag antar ska köras av Luke Skywalker och Jek Porkins. Eller? Nåväl, lämna en skön motivering och Legot kan bli ditt. Gå in på toysrus.se/starwars för att kolla in fler Star wars-prylar och sportlovsaktiviteter.

Fin fredag till er alla!

Just det, vi säger väl att vinnaren presenteras nästa fredag!

12 kommentarer:

 1. Åhh, en x-wing Starfighter skulle kunna vara en stor tröst för en 6,5 åring som för sitt liv inte kan förstå varför han inte få se Star Wars 3D som går på bio nu. Många timmar läggs ner varje dag på att förklara. Dessa timmar skulle kunna få bytas ut mot några timmars legobyggande istället.

  SvaraRadera
 2. Waoow! För att citera min snart- (på tisdag) 7-åring. Han är tokfrälst i StarWars. Vi plöjde just Star Wars-filmerna (de 3 äldsta som känns lagom i läskighetsgrad) förra helgen för allra första gången. (Tja, maken och barnen plöjde... jag gjorde annat...)
  Jag visade bilden för honom nyss och berättade att det är någon som vill lotta ut just denna som han har på önskelistan - han tappade hakan och kunde liksom inte förstå hur/varför. Jag försökte förklara att Karla och Flora inte gillade Star Wars lego. "Va??! Vilka tokar!" :-)

  SvaraRadera
 3. Jag fick samma förfrågan men tänkte att, nej det där passar inte mina tjejiga tjejer ;-)

  SvaraRadera
 4. Oj - vad generöst. Om lyckan skulle falla på mig så skulle jag vilja ge den till min son som alltid vill ha lego. Star Wars lego finns än så länge bara i hans drömmar - kanske är det just nu dom går i uppfyllelse :)

  Tack för en alltid så inspirerande blogg!

  Hälsningar

  P i Sundsvall

  SvaraRadera
 5. Min son älskar lego i allmänhet och Star Wars i synnerhet. Att bygga lego är något som är vår grej, något vi två gör tillsammans. Tyvärr så är det ju bara runt jul och födelsedag (han fyller 2a Januari) som han får sådana legopaket. Så att kunna ge honom ett nu under "våren" och på så vis själa några timmar tillsammans med honom skulle vara underbart!
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 6. Min sons reaktion när han såg legot var; Va Star Wars lego!! (Albin 8 år) Vad läser du om mamma? Och jag svarar en av mina favoritbloggar, då säger Albin; har dom lego där?
  /Christina i Kolmården

  SvaraRadera
 7. Åh, jag vet en 9-åring som skulle ta hand om den här byggsatsen på bästa sätt. Han förgyller vår värld varje dag, bl a med konversationer som denna:

  -"Men om du och pappa får slut på kärlek, kommer ni att skiljas?"
  -"Va? Vi gör mycket dumt, men vi har inte slut på kärlek... Vi är så barnsliga pappa och jag, och är så glada åt varann. Så det behöver du inte oroa dig för."
  -"Men mamma. Det är ju inte barnsligt. Det är vuxligt."

  SvaraRadera
 8. Legovärlden är magisk tycker både mamman, pappan och de båda sönerna. Sedan gör vi olika saker med det. Mamman bygger hus, flygplan och helokoptrar. Pappan och äldste sonen bygger mest bilar. Och tvååringen bökar mest runt bland gubbar och bitar, men är överlycklig över att få vara med. Ett Star-wars skepp skulle komma som en skänk från ovan i tider då det har varit mycket hemmalek pga olika sorters sjukor. Men en skänk med rymdhälsning och hopp om våren...

  Allt gott,

  Karolina

  SvaraRadera
 9. Om du får sex saker av oss så kanske vi kan få en sak av dig...? Ok, du får låna våra namn till dina nya kakfat, här kommer de: Zingo, Uno, Eric, Dino, Ernst och Bertil!

  Mamma säger att hon hälsar och tackar för all inspiration!

  Mvh/ Zingo 6,5 och Dino snart 5 år

  SvaraRadera
 10. Åh, lego är värsta nostalgin! Min bror var bara två år när han började bygga och han fick då, mot reglerna, ha napp i munnen dagtid så att inget skulle råka slinka in... Fond memories. På kvällarna bad han om att få bli INLÅST på sitt rum - misstänker att han då kände sig säker på att kunna smyga upp ur sängen och bygga bygga bygga. (Mor och far lydde snällt, för vi hade en lång balkong utanför sovrummen där man kunde komma in om det behövdes.)

  Numera är det färdigbyggt hemma hos oss, för mina barn är stora och greps väl aldrig riktigt av samma fluga som brorsan, men jag bygger glatt och gärna rymdskepp med mina gudsöner på sju och fem år. De skulle skutta högt av lycka över det här fina paketet, så härmed langar jag in en lott:-)

  SvaraRadera
 11. Hej hopp, vilken grej att få! Hemma hos oss är det, som hos många andra, lego som gäller. Länge har det gällt så mycket att båda sönerna som kvällsläsning väljer legokataloger. Även jag kan snart dessa kataloger utantill och överst på önskelistan står ett rymdskepp. Jag hoppas på tur och att vi kan få pausa katalogerna och bygga nytt ett tag!
  /Karolina, mamman som är såååå tråkig eftersom hon ammar flickbebis och inte läser legokataloger högt hela tiden.....

  SvaraRadera
 12. Hallå där:)

  Jag har en 8 åring som är tokgalen i Star Wars lego, hans kreativa sida fullkomigen lyser, när han själv bygger ihop dessa kreationer. Lego är hans passion, så han skulle bli överlycklig och evigt tacksam!!
  Jag håller tummarna för hans skull:)
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera