fredag 24 februari 2012

Fyrtal; fin-fredag


Så var det fredag. Igen. Vitlökssoppan sitter som en smäck i magen (tillsammans med ett halvt paket riskakor jag mulade i mig innan middagen för att inte dö av svält) och barnen ligger i sina sängar. I alla fall två tredjedelar av barnaskaran, Flora har envisats med att tassa ner för trappan ett flertal gånger sedan vi sa god natt. Den där  Alfons är en viskning jämfört med fröken Flora, i kväll har hon fler saker på hjärtat än fingrar på handen :)

* Jag kunde bara inte kan låta bli sa jag när F skakade på huvudet när jag langade fram kaffekannan från veckans loppis-runda. Blir fabolous som vas med sommarens blomster i sig!
* Den obligatoriska hell hour mellan hämtning och middag uteblev idag. I dag kunde systrarna till och med rita i samma målarbok utan tjuvnyp!
Sådana stunder är det lätt att vara mamma.
* Rufus leker kurragömma efter middagen. Strutsmetoden att endast gömma huvudet funkar sådär.
* Vilken tur att resten av huset är storstädat och luktar såpa idag när glasverandan ser ut så här. Plan för våren är att flytta ut porslinsverkstan till vårt gästhus på gården, tills dess njuter jag av utsikten (och blundar för stöket).

Och så var det det där med Legot. Eftersom F blev minst sagt putt när han upptäckte att jag tänkte lotta bort Lego-lådan har jag låtit honom bestämma vinnaren. Efter lite hummande och scrollande bestämde han sig för att Mrs B och hennes son blir kvällens vinnare av Star Wars X-wing. Grattis! Legot åker hem till er i början av nästa vecka!

6 kommentarer:

 1. Men du så gott med vitlökssoppa, kan du inte langa receptet?
  Tack!! Du såg rätt vi gifte oss i Kirunas ishotell =) magiskt var det.
  Trevlig helg =)

  SvaraRadera
 2. Riktigt fredagsmys med andra ord ;)
  Härligt att du har plats att flytta till, det verkar vara mycket på gång ;) Dina fat är superfina!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Åh så roligt, är det sant? Sonen hoppade upp och ner av glädje när jag berättade! Tusen tack, det gjorde hans dag (och min med, jag som har födelsedag idag :-)!
  Men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om din man... :-)

  Dina porslinssamlingar är så fina, kan se kannan framför mig med sommarblomster i.
  Lycka till i porslinsfabriken & trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Är det ajo blanco med vindruvor? Har aldrig gjort, men skulle gärna vilja.

  Det där med loppisfynd och mannens nickande medan han tänker vad-ska-vi-med-den känner jag till...

  SvaraRadera
 5. Superfint:) Fina pics och fin blogg..jag önskar dig en skön vecka.
  LOVE Maria på inredningsvis

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, jag skrattar fortfarande åt de små Rufusbenen! Fortfarande? Jodå, jag smyger allt runt härinne ibland, men det är ju så förfärligt svårt med tiden. Jag VILL kommentera, mycket & ofta, men tiden är inte alltid ens bästa vän. Det vet säkert du, 'busy working mom', om någon.

  hi, hi, de små benen. Och kannan, det hade verkligen varit "brottsligt" att låta den stå kvar på loppisen. Den är oemotståndlig, med sin guldkant!

  :)
  /helena

  SvaraRadera