fredag 1 juli 2011

Krusbär


När det är så där hett att luften riktigt dallrar och svetten rinner mellan skulderbladen är man inte sådär jättesugen på att äta varm mat. Ärligt taget är jag inte sugen på att äta överhuvudtaget. Men en skål kylskåpskall kräm med mjölk glider ner lätt och lägger sig som ett svalkande lock i magen.
Just nu är krusbären i vår trädgård precis så där lagom omogna, så fulla av pektin att man knappt behöver reda krämen.

Det finns en tillfredställelse i att ta vara på det som växer utanför husknuten. Idag plockade Karla in en hink röda vinbär som vi gjorde den här smarriga kakan av. En kvinna som inspirerar när det gäller att ta vara på vad som växer i trädgården, och som på ett skönt sätt skiljer sig från alla tjusiga TV-kockar är Camilla Plum. När jag ser hennes matprogram vill jag också flytta ut på landet med man, djur och minst fyra ungar, och laga mat på en AGA-spis i ett lagom slitet och stökigt lantkök :)

3 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att kunna använda godsakerna i trädgården och göra om till något annat gott. Gillar verkligen dina fat rolig ide att kombinera hela fat med betong.

  Trevlig kväll
  Mia

  SvaraRadera
 2. Hellen Lundevall-Överby4 juli 2011 kl. 12:53

  Hej Ida!
  Har inte varit inne på din sida på evigheter så det var roligt att se dina nyheter - fina betong - och pyttefat! Vad roligt med ny bebi! Hoppas du inte är så trött nu.
  Kram från
  Hellen + co

  SvaraRadera
 3. Den snygga tallriken på understa bilden - jag har likadana fast med ljusblå dekor i min fjällstuga! Kul! :)

  SvaraRadera