torsdag 7 juli 2011

Fyrtal; Sommar

Mamma, jag tycker att vintern ska vara kortare och sommaren längre, sa Karla idag när vi satt vid middagsbordet. Jag tycker faktiskt inte om snö, fortsätter hon. Jag kan hålla med, även om jag faktiskt tycker om snö. Bara inte så länge. Dagar som denna känns dock vintern avlägsen. Sommar, ljuva sommar.

* Till och med en badkruka som jag har badat lite idag. Jag kanske inte riktigt heldoppade mig, men med tanke på allt stänk man fick av plaskande barn så kan man nästan räkna det som heldoppat ;)
* Jag tycker inte om att kisa. Så snart vårsolen börjar lysa sitter därför alltid ett par solglasögon stationerade på min näsa. Just i år är jag kär i dessa bensinmacksbrillor i pilotmodell. I dag behövdes hatt också för att inte få värmeslag. Och solskyddsfaktor. Just denna reades ut på apoteket i våras. Jag förstår varför, varje gång man ska spruta dit en klutt så kommer det massor. Blåser det dessutom så får även de som sitter bredvid en sprut solkräm.
* Så här glad är man när man just deklarerat att man slutat med blöjor. Jag är stor tjej nu, säger Flora. Jag ska ha trosor. Att det sedan är svårt att få tag i trosor som passar en stor tjej med kropp som ett sugrör är en annan historia. Storasyster fick ta över de nyinköpta trollorna som skulle passa rumpor mellan 1-2 år (hon har inte heller så stor bakdel) Flora verkar i alla fall nöjd med sina bebistrosor som har en kissgubbe fram och en bajsgubbe bak.
* Tack och lov för grannar som förstår värdet av en trasig tallrik. En trasig Swedish grace gör ju så ofantligt mycket mer nytta hemma hos mig än i soptunnan!

2 kommentarer:

 1. Underbart fyrtal! (som vanligt;) Även om det skär något i mitt porslinshjärta, *ler*, när jag ser en Grace i bitar.

  Tant Raffa tar tydligen pauser ibland, där ser man.

  Skönt med en riktig cowboy-solhatt, även om solen har varit lite sparsam med sin strålglans den senaste veckan.

  Så söt hon är, Karla, både i ord & bild!

  :)
  /helena

  SvaraRadera
 2. Vilket fin namn - Karla och supersnygg bikini! När jag fick tokspel på våra trista jobbkläder i vården - läs vit pyjamas, så köpte jag raskt cerisa och leopardunderkläder, piggade genast upp! Må så gott,
  Malin

  SvaraRadera