måndag 24 maj 2010

Fyrtal; Måndag


Dagen får sammanfattas med busiga barn, solsken och en smula otålighet. Viljan att bli klar både när det gäller projekt i huset och mina egna utsvävningar.

* Typiskt, typiskt mig! Tanken på en tavelvägg ovanför sängen i sovrummet har funnits ett bra tag, men eftersom väggen ser förskräcklig ut har planen vara att göra något åt den innan vi skulle ägna oss åt tavelhängning. För ett par dagar sedan insåg jag att det kommer att dröja länge innan någon tar sig tid för bredspackling och målning i sovrummet. Eftersom väggen redan nu är full av hål resonerade jag att den nog klarar av några nya spikar. Några av loppistavlorna fick nya ramar innan de åkte upp på väggen tillsammans med mina bröst (pre. amning ; ) Nu återstår bara att fortsätta fylla väggen med vackra ting så att man inte lägger märke till skavankerna :)
* Ett annat hörn av sovrummet - Floras lilla skrubb, elefanterna från Indien och ett av förra årets makeover-projekt.
* Ännu en sneek peak på vad jag sysslar med på dagarna.
* Lycka är en smutsig liten näve med förgätmigej och att alltid ha en liten bukett med färska blommor på köksbordet: )

5 kommentarer:

 1. Vilken vacker tapet i barnets sovrum och vilka fantastiska tavlor. Varifrån kommer dessa ting?

  Mvh /Adina

  SvaraRadera
 2. Adina: Tapeten heter Howletts och kommer från Osbourn & Little http://www.tapetorama.se/display.php?item=11906&category=Wallpaper. Tavlorna är köpta på min lokala loppis för allt mellan 20 och 140 kr :) Tittar man noga kan man hitta riktigt fina tavlor. Ofta har de en ful ram vilket gör att man inte riktigt lägger märke till motivet. Eftersom jag är den otåliga typen och vill ha allt klart NU, valde jag att åka förbi Ikea och köpa olika ramar i vitt (oljemålningen har orginalram).

  SvaraRadera
 3. Jag anar vad du pysslar med...eftersom återvinning ligger högt på min lista kommer jag säkert att gilla dina nya saker

  SvaraRadera
 4. Hej Ida! Som vanligt gillar jag dina fyrtal väldigt mycket! Speciellt tavelväggen i sovrummet. Min fråga är dock om överkastet som jag tyckte var så fint, var har du köpt det?
  Så nyfiken på dina projekt - det ser väldigt fint ut!
  /Susanne

  SvaraRadera
 5. Susanne 1: Spännande att se om det är vad du tror...

  Susanne 2: Överkastet, eller pläden, är köpt på Ikea för en billig penning. Ofelia tror jag att den heter. Jag har flera stycken, de är perfekta att drapera kring möbler då man tack vare "bubblorna" kan forma dem som man vill.

  Så snart jag har avslutat mitt senaste projekt kommer jag att bjuda in alla bloggläsare och några fler till en VIP-kväll där man får chansen att känna och klämma på alla saker :)

  SvaraRadera