fredag 9 april 2010

Tankar om snor och trädgårdsarbete


Jag tänker inte tråka ut er med detaljer som rör sjukveckan som gått, men jag kan avslöja att den började med att jag tillbringade större delen av natten mot onsdag ute på balkongen tillsammans med en kruppig Karla. Status nu är en någorlunda frisk fyraåring och en febrig ettåring. Fy, vad jag är less på att inte en dag går utan att någon snorar eller kräks. Jag vet att det är småkrämpor det handlar om, ingenting att gnälla över, så jag slutar nu :)
mm
Idag har i stort sett den snön som låg kvar regnat bort. Kvar ligger ett ton av fjolårslöv som väntar på att krattas upp (nej, vi gjorde inte det i höstas). Jag känner alltid en sprudlande energi när det gäller trädgården på våren. Inga projekt är för stora och ingenting är omöjligt. Den entusiasmen brukar avta framåt juli så det gäller att ligga i så länge den varar ;) Jag kan inte direkt påstå att vi börjat ta tag i utestöket än. Jag har köpt penseer, men glömde att köpa jord, så de står fortfarande i sina fula svarta plastlådor på bron. Karla har försått lite blomfrön och de persiko- och avocadokärnor som hon sparat. Varje dag är hon där och kikar - har det kommit upp något än? En djungel som hon tror att hon ska få, är kanske att hoppas på för mycket, men några plantor vore roligt om det blev. Familjen som bodde i vårt hus innan oss berättade att de faktiskt odlade persikor mot husväggen ett par somrar. För mig som Norrbottning var det nog så exotiskt med plommon och vindruvor i trädgården, persikor låter som en dröm!


Nej, nu ska jag sluta drömma för den här gången. Sängen väntar, i morgon ringer väckarklockan tio i sex (borde vara förbjudet) - jobbhelg. Titta gärna in i la botique, tio nya våningsfat finns på plats. Berså-skålen på bilden kan bli din på Tradera, jag inser att jag inte kan samla på mig mer porslin nu. Det räcker med tallrikstravarna jag hamstrar för nya projekt :)

4 kommentarer:

 1. Vi får sikta in oss på nästa helg för jag är fortfarande sjuk.

  Jag åkte på 2 olika slags virusar + en liten bakterie. Jag åkte in akut på HS i torsdags för min läkare på vårdcentralen tyckte jag såg så dålig ut.
  Och där fick jag göra allt man kan göra kändes det som. Röntga lungorna, EKG, Ultraljud på hjärtat, sänkan. Jag åkte därifrån med pencillin. Så jag är så trött på det här nu. ;)

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni kryar på er snart!

  Ja känner igen trädgårdstankarna! Har precis varit på plantskolan och diskuterat träd :-)
  Det gäller att försöka ligga i medans inspirationen finns, framåt sommaren vet jag också att den liksom bara rinner ut i sanden.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att ni frisknar till snart. Det är trist när det aldrig ger med sig och det känns som det bara vandrar runt hela tiden. :( Men jag hoppas att ni snart mår mycket bättre. :)

  Visst är det härligt att så de där fröna eller kärnorna och hoppas på att det ska bli bra.Håller tummarna för att det blir den där djungeln som önskas. :) Här testar vi för första gången att odla vattenmeloner. Ska bli spännande att se hur det går. Barnen ser framför sig mängder med goda vattenmeloner. Jag blir lycklig om det åtminstone blir en endaste. Det är bara att hoppas på det bästa. ;)

  Krya på er och ha en fin helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. UUUUUUNDERBAR bild :)
  Åh, stackare...
  Ja, jag håller på att frysa ihjäl i sovrummet för fönstret är öppet, men det får Ärtan att sova som en prinsessa... :)

  Bara två år kvar av konstanta förkylningar ;p
  Haha...

  KRAM

  SvaraRadera