onsdag 21 april 2010

SkärvorNär jag var liten tillbringade vi somrarna på Västkusten tillsammans med kusiner och farföräldrar. Det bästa jag visste var att hjälpa min farfar att spänna upp fjärilar. Tålmodigt visade han oss barn hur man gjorde, hur man sedan skrev en liten, liten lapp där det stod datum och var man fångat fjärilen. När allt var klart gjorde vi vackra tavlor där färg och form komponerades ihop. Det låter lite makabert idag, men då var det en stund i solen tillsammans med farfar.

Idag har jag gjort tavlor på samma upplägg, men i stället för de kortlivade dagfjärilarna har jag använt mig av porlinsskärvor. Skärvorna är fastsatta på en distans från underlaget för att ge mer djup i tavlan. Under varje skärva finns ett par rader om det trasiga porslinets ursprung. Vackert i all sin enkelhet :)

Att fotografera tavlorna gav upphov till en del fula ord, med på bilden kom även den irriterade fotografen ;)

14 kommentarer:

 1. Vilken underbar idé. Och snyggt blev det också!

  SvaraRadera
 2. Igen - SÅ snyggt!

  SvaraRadera
 3. Bravo! Och ett sätt att hantera spillet från kakfaten kan tänkas? Det måste ju krasa en och annan tallrik i produktionen?

  SvaraRadera
 4. Som en trotsig 3-åring skriker jag rakt ut -vill ha!

  Liselotte

  SvaraRadera
 5. Vilken kul och vacker idé!

  SvaraRadera
 6. Vackert!
  Jag gillar :)
  Som vanligt med andra ord

  SvaraRadera
 7. Hej Ida!
  Jag blev väldigt förvånad när jag av en händelse strötittade i Sköna Hem och såg ditt namn under ett vackert kakfat som gärna hade fått flytta hem till mig. Vad skoj! Vad duktig du är! Blev sedan påmind när Dr Molly gjort ett inlägg om dig och länkat hit. Nu har jag läst igen sida efter sida i din blogg och tittat på alla fina saker du säljer. Känns så skoj att du aktivt arbetar med det du alltid varit så duktig på, skapa. Hoppas det är ok att jag länkar till dig från min blogg och det blir säkert ett inlägg om dig så småningom. Jag är väldigt sugen på att köpa ett armband i jeanstyg.
  Kram//Lina på Gültzaudden

  SvaraRadera
 8. Emmie: Tack!

  Maja- och Melkerbloggen: Tack! Synd att du redan fyllt år, annars hade du kunnat önska dig några skärvor ;)

  Weronica: Vad glad jag blir att du tycker om mitt krossade porslin!

  LiseLott: Jamen det kommer snart att finnas en förstakollektion ute i butiken, håll utkik!

  Tess: Se ovan. Kul att du tycker om dem!

  Bodil och Dona blogg: Ni gör mig glad!

  Lina: Men vad kul att du hittade hit! Ibland är cybervärlden mindre än man tror :) Jag postar armbandet i morgon, kommer att passa dig utmärkt! Kram

  SvaraRadera
 9. Rebecka: Tack! Peppar peppar så är det inte mycket som går i kras under produktionen, men det händer att jag kommer hem med tallrikar som jag upptäcker är kantstötta och spruckna först när jag packar upp dem. Den här kommentaren skulle ha varit med i kommentaren ovan, men på något sätt missade jag den. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. tack för tipset!
  Ha nu en skön lördagskväll!
  Kramiz Camilla

  SvaraRadera
 11. Coolt. Jag gör lite reklam för dig på bloggen. Dessvärre har jag ju inte dina über-snygga kakisar, men ändå....http://ann-helensalster.blogspot.com/

  SvaraRadera
 12. Vad oerhört fina de tavlorna blev, tycker jag.

  SvaraRadera