fredag 4 maj 2012

SlipatÄnda sedan jag var liten har jag tyckt att strandglas är bland det vackraste som finns. Glasskärvor som med hjälp av sand och vågor blir till de lenaste ädelstenar. På senare tid har jag använt mina strandfynd i min formgivning, både till medaljonger och ljuskronor. När lagret i min stora glasburk nu har börjat sina började jag fundera på hur jag skulle få tag i fler vackra skärvor. Eftersom min bästa strandfyndsstrand ligger på andra sidan Sverige var jag tvungen att hitta på ett annat alternativ. 

Sedan några dagar tillbaka gör jag mitt strandglas själv. Helt plötsligt kommer berget av barnmatsburkar till användning! Det är en enorm tillfredsställelse att hitta på ett sätt att förädla något så simpelt till något som blir en del i något vackert och exklusivt. Hur jag gör? Jag har köpt en liten stentrumlare. Ett gäng glasskävor, ett par matskedar sand och några deciliter vatten är allt som behövs för att få blästrat glas. Nu ska jag börja experimentera med att lägga i lite grus i trumlaren också för att ge glasskärvorna ett lite ruffigare utseende.

En härlig helg önskar jag alla er som orkar titta in här även fast jag inte orkar skriva mer än några rader då och då. You make my day!

7 kommentarer:

 1. WOW, vilken bra grej, längtar att få se det i en ljuskrona:-)

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé. De ser ut som om de legat länge länge på en sandstrand och slipats.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Så häftigt! Och fint!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Heja dig! Kom just på att jag tänkte på dina medaljonger när jag fixade med mitt nya planteringsbord. Tänkte på att de skulle hänga där i glas och dingla lite i vinden på sidokrokarna. Och du hade ju några kvar i butiken. Mer lär komma med din nya maskin då. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. shit pommes vad coolt.
  visst är det härligt med all kreativitet som formar nya saker ...
  trevlig helg.
  ulrika

  SvaraRadera
 6. Åh, vad häftigt! Bra idé Ida! Kram!

  SvaraRadera
 7. Låter spännande. Häftigt. Smart. Och nytt med gammalt. Perfa!

  SvaraRadera