fredag 18 maj 2012

Hemlängtan


Då och då brukar Karla och Flora sova över hos sin farmor, i dag var det dags igen. Flora hade sett fram emot besöket hela veckan, medan Karla som är den mest rutinerade sovabortadottern såg lite tveksam ut i morse när jag bad henne packa ner nattlinnet i väskan. För fem minuter sedan ringde en gråtande sexåring som längtade efter mamma. Ingen övertalning i världen kunde få henne att stanna kvar, så nu sitter F i bilen för att hämta hem henne. Det är då man är glad över att det är 1,5 mil att åka och inte 15. Flora sov gott, men hade röjt till klockan tio. Jag hoppas av hela min själ att de båda på varsitt håll tar en rejäl sovmorgon för att inte morgondagen ska förvandlas till en lördag of hell. 

Förra helgen gick min lilla gula cementblandare varm. Resultatet blev bland annat denna Medelhavsinspirerade fining!

7 kommentarer:

 1. Vackert fat! Jag har blivit helt frälst i betong och har bestämt mig för att testa lite själv i sommar. Hoppas ni får sovmorgon imorgon då, ja det hoppas jag att även vi får förresten ;)

  SvaraRadera
 2. Ajdå. Så kan det vara. Finns en fin och rolig bok som heter Siv sover över av Pija Lindenbaum (heter hon så...?) Hoppas på en fin lördag då...! Kram!

  SvaraRadera
 3. Men åh - lilla stora Karla! Hoppas att alla får sova ut nu på lördagsmorgonen. Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja jösses. Jag längtade hem varenda gång jag sov borta när jag var liten. Till och med när jag sov över hos grannen. Fick ont i magen och var tvungen att gå hem. När jag såg att min familj grillade när jag tittade ut genom fönstret fick jag sån längtan att jag var tvungen att gå hem.
  De var 20 meter ifrån mig.

  SvaraRadera
 5. Åh, vilket underbart fat !!!!

  SvaraRadera
 6. Det är det där jag oroar mig för när mina ska bingos mormor & morfar i som af. 45 mil bort!

  Fater du gjort är så himla fint!!!
  Och vet du, jag testade gjuta i betong i helgen. Så kul! Ett klassiskt rabarberblad :))

  Jag har en fråga; en vän tänkte ge sin mormor en gåva med betydelse. Hon undrade om man kan lämna porslin (ärvt) till dig som du sedan gör fat av? Kakfat!
  En id'e kanske?

  Stor kram. u

  SvaraRadera
 7. Och jag, jag älskar tjejerna så otroligt mycket ändå! Världens finaste med eller utan sovabortaångest! Tids nog kommer de att längta efter att få sova på annan plats än hemma...

  SvaraRadera