onsdag 16 maj 2012

Fyrtal; onsdag före helg


Utomhus är det gråmulet men ganska ljummet. Altanen väntar fortfarande på att sommarpiffas, och i rabatterna frodas miljontals av Åkerfräken. Eller dill som jag kallar den. Eller julgranar som döttrarna tycker att det ser ut som. Kärt ogräs har många namn. Efter att ha googlat efter sätt att bli av med julgransodlingen har vi konstaterat att det nog inte är någon idé att vi ens försöker. Enda sättet att säkert bli av med ogäset verkar vara att klippa av dem och att i varje liten stjälk injicera (!) gift. Roligare kan man ju ha, så nu drar jag upp några lite här och där mest därför att. Annars så krossar jag mest porslin. Och slipar. Och borrar. Och monterar. Tack och lov för bästa praktikanten Blomman som även har fallenhet för att tämja vilda barn. 

* Jag hade intentioner att städa idag. Det slutade med att jag började flytta möbler och byta ut kuddar. Men nu har vi ett hörn i Villa Tallås som är skönt att vila ögonen på. Fotpallen med Franktyget Anakreon fyndades på gårdagens loppisrunda. Lite vit målarfärg på benen så blir den som ny! Det bästa i kråksången är att det fanns två likadana pallar, så nu blir även min mamma en lycklig ägare av en Frank-pall :) Förutom en tur till Pingstkyrkans loppis hann även frun från Uttran med att förlusta sig igår. Biff Tartar på Riche tillsammans med gamla och nyare bekantskaper smäller högt när man törstar efter lite glamour i vardagen. Och så var Karin med förstås, som inte har någon egen blogg men som ändå har koll på allt och alla ;) Skorna blev jag kär i någonstans  mellan Centralen och Stureplan, det var inte annat än att de fick följa med hem.
* Så här ser det ut i ett annat hörn av vårt hus. Våningsfat och ljuskronor packas och skickas iväg. Nya återförsäljare är Ztrand Design & Konstgalleri i Halmstad och Kol & Rosors Verkstad i Falun.
* Jag kanske är partisk när jag rekommenderar tidningen Hem & Antik som precis bytt chefredaktör, men den var faktiskt himla bra! Och det hade jag tyckt även om inte Crème de la Crème-faten fått en helsida i tidningen ;)
* Jag plockar och Rufus häller ut. Jag plockar och Flora sprider ut. Jag plockar och Karla tar ett steg över.

Ha nu en härlig helg!

6 kommentarer:

 1. Åååå vilken pall och åååå vilka golv! Härliga bilder! Gillar dina skor skarpt.

  SvaraRadera
 2. Åh, ett fint fyrtal - trevligt! Vad fina skorna var, jag hann inte spana in dem igår. Man år tacka för en SÅN trevlig kväll, även om just drinken drink inte hanns med. Fast det kompenserade vi ganska bra med vin ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Som jag sa i tisdags jag gillar dina fyrtal! Hade du kööööpt skor?! Det missade vi i allt babbel ;) sp roligt att ses!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Superfin pall. Skorna missade vi minsann, jättefina dem också.
  Men MATTAN säger jag, vilken matta. I nästa hem ska det banne mig ligga lite orientaliska mattor lite varstans.

  Trevlig kväll som bara den. Gärna fler sådana kvällar. Jag litar på att projektledaren Karin fixar en återträff ;-)

  SvaraRadera
 5. Ida, Annica och LiseLotte - jag fixar - trust me!
  /Projektledaren

  SvaraRadera
 6. Grattis till fina Frankfynd! Och jag ser att du tänker på det här med vätskebalansen när du sliter och fejar... Dricka med stil bör man... ;);)

  Skryt på du bara, jag såg allt den fina annonsen i tidningen i fråga! Jag har ju sett dina hängande fat härinne tidigare, men jag tycker fortfarande att det är en skön idé, träd och fatkramare som jag är. Fatkramare, vilket ord, men det måste man väl ändå kunna kalla oss som älskar att hitta gamla tallrikar second hand? (Och i träd...;)

  Tack för ännu ett fint fyrtal och hoppas att helgen blir fin i Uttran!
  :)
  /helena

  SvaraRadera