onsdag 30 maj 2012

Grönt och vitt

För några dagar sedan snöade det äppelblom i vår trädgård som var overkligt vacker. Djupt grönt och vitaste vitt. Med alla blommande fruktträd märkte man inte att rabatterna var fulla med åkerfräken eller det trasiga *växthuset som sett eländigt ut sedan förra vintern. Det är kvällar som denna när luften är ljummen mot bara armar och doften av grönska är massiv man ska spara i sitt minnesarkiv. Kan vara bra att plocka fram en slaskig oktoberdag eller när snön ligger i drivor runt huset.

* Växthuset kommer inte att vara trasigt så länge till. Planer på ett nytt växthus har funnits länge men kommer inte att hinnas med i år heller. I stället lånar vi några glas från det blivande orangeriet för att laga vårt gamla växthus. Tomat- och paprikaplantorna står redan och väntar på att få flytta in. 

Vit som snö är ljuskronan som snart flyttar till Trondheim. Som vanligt gillar jag kontrasten mellan det ruffiga järnet och det skira porslinet. Det var spännande att jobba i enbart vitt porslin då jag fick tänka mer på nyanser och strukturer istället för på mönster. Nya återförsäljare nu i veckan är Kök & Rum i Alingsås och Design Station i Skanör.

6 kommentarer:

 1. Hittade precis hit till dig och måste säga att vilka fantastiska kakfat du gör! Otroligt fina!

  SvaraRadera
 2. Ja du, det är mycket man vill göra när värmen kommer ;-)

  SvaraRadera
 3. Den typen av 'snö' gör det ju inte direkt ont att njuta av... Äppelblom singlar dessutom nästan lika vackert ner mot marken som snöflingor. Nästan. :) Här utanför finns ett antal små körsbärsträd, också så vackra med sina rosa blommor. Men underbart är kort, aaaalldeles för kort.

  Din krona ser bländande fin ut där bland sina äppelblomskompisar och Alingsås säger du? Jaha, det börjar närma sig att jag kan åka och kika på dina alster *LIVE*! För inte har jag missat någon återförsäljare här i min något större västgötska stad? I storsta'n Göteborg finns du väl iof säkert 'överallt' numera? ;)

  /helena

  SvaraRadera
 4. Ja det var så vackert med äppelbloms-snöandet i år! Det bara flög runt :) Vi har typ 5 äppelträd och ett av dem blommade så jag trodde det skulle gå under! Fantastiskt!

  Vacker krona!! kram Lina

  SvaraRadera
 5. Det är så kul att följa din progression. Det trillar in återförsäljare från både höger och vänster nu - jättekul. Jag förstår att du har det körigt. Sandblästringsmaskinen lät som en ypperlig investering. Gillar som vanligt allt du gör, supersnyggt!

  SvaraRadera