söndag 30 december 2012

Turbojul

Snipp snapp snut så var julen slut. I alla fall om jag år bestämma. Hela december och åtminstone halva november längtar jag efter julen så att det gör ont i mig, brassar julmusik och blir hög på doften av pepparkakor och glögg. Så kommer annandag jul, och jag vill inget hellre än att slänga ut julgranen. Hela julkonceptet med dess tillbehör och dofter känns plötsligt unket och gammalt. 

Och då hör till saken att denna jul ändå har varit någon slags turbovariant. Adventsfrosseriet liksom försvann i snoriga barn och massor av jobb. Sjukdomar i december borde förbjudas eftersom barnen ska skutta runt i luciakläder och baka pepparkakor medan mammorna och papporna förväntas glacera revbensspjäll och rimma på paket. Eller? 

I vilket fall ser jag fram emot nytt år och nya utmaningar. Vissa utmaningar måste börja förberedas redan nu. Insåg just att det bara är drygt två veckor kvar till Formex-mässan som jag ska vara med på för tredje gången. Dessutom ska fem ljuskronor och tjugosex ljusstakar levereras till Mora hotell och spa någongång i samma veva. Hur det rent praktiskt ska gå till vet jag inte riktigt, men håller vi oss bara friska så löser det sig nog. Det brukar göra det.

Hur det blir med bloggandet under det nya året vet jag inte riktigt. Min förhoppning är att det ska finnas tid och lust, säkert är dock att det kommer att finnas fler och tätare uppdateringar här inne.Vi skippade de vanliga lussekatterna i år till förmån för saffransbullar med fyllning av apelsin och vit choklad. Dessvärre finns det fortfarande kvar några påsar i frysen, får se till att göra slut på dem så att vi kan börja ett sundare liv nästa år. Kan bli lite svettigt att äta upp dem tills på tisdag, men bullar till middag kanske skulle vara ett uppskattat inslag i jullovslunken?


Årets absolut bästa juldekoration måste bli den stora grenen trollhassel jag hängde ovanför bordet i glasverandan. Porslinsmedaljonger från CdlC, små julgranskulor i silver, polkagriskäppar och ett par ledslingor blev pricken över i!


Hur glad blir man inte när man fredagen före julafton när man fortfarande inte har köpt några julklappar och det dimper ner ett paket med Sylvanian Families i brevlådan. Karla och Flora älskar att leka med sina små djur, Petshopar samsas om utrymmet i det gamla dockskåpet med tigrar och kaniner från Sylvanian Families. Den här musfamiljen med tillbehör var mer än välkommen!


Julpynt har aldrig varit min starkaste sida, men när det kommer till julblommor kan jag inte få för mycket! Jag skippar de traditionella julgrupperna och satsar på yberpampiga buketter med snittblommor istället. I hallen hänger uppochnervända amaryllisar i de fyra spröjsade fönstren, medan hyacintdoften fortfarande ligger tung i köket. Jag är väl lite knäpp, men nu längtar jag efter krokus och pärlhyacinter :)


Ljuskronor, ljusstakar och våningsfat som snart ska lämna Uttran kommer att bäddas ner i skrynkligt julklappspapper. Här återvinner vi så gott som allt :)

7 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om allt från sjuka barn till mastodonta beställningar.

  Här har ena dottern legat sjuk i julhelgen och nu ligger mannen sjuk lagom till nyår. Så vi firar väl så gott vi kan i morgon. Jag ska försöka hålla ställningarna själv.

  Vi fick ringa och tacka nej till vårt besök men som vi genast bokade om till i mitten på januari. Får fira då istället ;-)

  SvaraRadera
 2. Kram & god fortsättning!
  Vi ses nästa år!

  SvaraRadera
 3. Hej Ida! Kul med ett livstecken här inne - också. Kommer tid, så kommer lust tänker jag ofta. Om bloggandet och annat man så gärna vill hinna med. Hoppas att du får mycket tid 2013, till att "borra & dona" :) & vara kreativ! Och att vi får njuta av det i precis lagom stora doser härinne också!


  /helena

  ps. Om jag hade haft en gilla-tumme här nu så skulle jag trycka hårt och länge för att du återanvänder emballage också! Heja!

  SvaraRadera
 4. Ja kanske skulle jag testa mig på Instagram jag med nån gång...
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Jag håller tummarna för att du fortsätter att blogga. För jag tycker så mycket om när du gör det!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin juldukning. Jag gillar också när det är enkelt och inte så knössligt :)

  SvaraRadera
 7. Ser ut som en fin jul!
  Såg du den här fina lägenheten på Hemnet! http://www2.bjurfors.se/Bostad/Stockholm/Stockholm/Sodermalm-Hogalid---Slipgatan-14/
  Sjukt fin tycker jag, känns personlig och inte så dyr och prålig, mega like!

  SvaraRadera