fredag 16 november 2012

Fyrtal; Bye for now


Ibland gäller det att tänka efter lite. Vad som är värt att ha dåligt samvete över och vad som är värt att kämpa till hundratio procent för. Den här veckan har mannen i huset tillbringat på sydligare breddgrader medan vi andra huttrat i grått novemerväder (fast nu skiner i och för sig solen). Jag åkte på en dunderförkylning i mitten av veckan och insåg att inte ens jag, som ändå har antydningar till superkrafter klarar allt ;) Bara att klä på tre barn och få iväg dem till dagis och skola i tid, att se till att det finns rena kläder i garderoberna och mjölk i kylskåpet är banne mej en bedrift. Att sedan driva ett företag med allt som det innebär känns i alla fall denna vecka som överkurs. Droppen blev när jag såg att Fabrikens torsdagstema denna vecka var textilier och mattor. Jag ÄLSKAR textilier och mattor men kände att det helt enkelt inte gick, jag förmådde inte ens att ta fram kameran. 

Så nu tar jag semester. Inte från man och barn (även om det inte heller skulle vara så dumt några dagar). Crème de la Crème kan jag ju inte lämna i sticket nu när mina återförsäljare vill fylla på förråden inför julhandeln. Nej, jag tar semester från Familjen i Uttran. I alla fall fram till jul, den här bloggen har blivit alldeles för mycket ett dåligt samvete, och det är den inte värd. Dessutom har jag ju hittat ett annat ställe att hänga på. Ett ställe där jag inte behöver öppna min dator, eller ta fram storkameran och redigera bilderna i photoshop innan jag publicerar ett inlägg. Fort går det, och det blir faktiskt ganska bra ändå. Så, fram till dess att dygnet får mer än tjugofyra timmar (eller till att andan faller på) så hittar ni mig här, jag hoppas att vi ses!

* Crème de la Crémes nya ljusstakar - kaffekopp på len betongpuck. Perfect match mellan skört och hårt.
* Krasslig Karla fick stanna hemma från skolan idag. Ibland är det skönt att för mig få ensamtid med henne, och för henne att slippa konkurrera om uppmärksamhet med småttingarna.
* Nu är det på plats i hallen, vårt vackra blocket-skåp! Nu när F kommer hem från Espana hoppas jag att vi ska få klart det där sista i vår hall/toarenovering, det där sista som så ofta lyckas förvandlas från provisorium till något permanent.
* Idag kapitulerade jag. Jag som inte brukar jula till det alls före första advent har idag lyssnat på julmusik och fotat juliga produktbilder, allt för att överleva allt det grå.


9 kommentarer:

 1. Så ska det låta, släpp det bara, ta semester du.
  Vi hittar ju dig trots allt lite här och där ändå.

  SvaraRadera
 2. Ha en skön semester, superwoman!
  IG istf blogg ger massa plus på tidskontot, så är det ju.
  Ses där i stället :)

  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att höra men jag har stor förståelse för ditt val. Det är inte lätt att hinna med allt, verkligen inte.

  SvaraRadera
 4. Tur det finns Instagram!

  Det tar på krafterna med 3 barn och mjölj, jag håller med. Och jag har inte ens ett eget företag.

  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 5. Ta ledigt! Men kom helst tillbaka... Din blogg är så ljuvlig, den är värd att vänta på.

  SvaraRadera
 6. Så klart att du ska! Behövs i bland. Paus.
  Bara du kommer tillbaka efter din bloggsemester.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Åh, så trist att höra, men hundratio procent förståeligt! Minst! :)

  Jag kommer definitivt att titta till dig, och de dina, inne på insta, även om jag själv inte instagramar ett endaste gram. Jag håller stenhårt fast vid min gamla - helt appfria - Ericsson, ända tills han helt trillar av pinn. Annars skulle jag nog inte heller kunna låta bli att instant-blogga... också.

  Sköt om dig/er! Och hoppas att du kommer tillbaka helt utvilad och fräsch. Nåja. ;)

  /helena

  SvaraRadera
 8. Dåligt samvete ska vi inte ha! Man vill för mycket ibland än tiden räcker till med. Lycka till med företaget och alla leveranser. Så fina saker du gör!!!

  Önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 9. :) så härliga bilder! Fin blogg!

  /S

  SvaraRadera