onsdag 11 april 2012

Long time no see
Medan barnen påskat hela helgen har jag börjat arbetet med att flytta ut Crème de la Crème till Holken. Holken, det är vårt gästhus som numera även kan titulera sig verkstad och porslinslager. Både jag och resten av familjen börjar bli trötta på att snava över bubbelplastrullar och porslinstravar, så nu bärs tallrikar och koppar, våningsfat och ljuskronor sakta men säkert ut från Villa Tallås. Just nu känns det dock som om CdlC svävar i någon slags limbo med saker överallt. Grönt porslin i rummet bredvid frysboxen, kartonger i syateljen, halvfärdiga våningsfat i köket och blåvitt porslin i Holken. Men det går åt rätt håll, till och med kaffebryggaren är installerad. Nu saknas bara skylten på dörren så kan jag börja ta emot kunder, skönt att slippa oroa sig för att de ska snava på dockvagnar och legobitar :)

Nya återförsäljare i veckan; Riwahl i Enköping och Svensk Slöjd i Stockholm. Välkomna!

10 kommentarer:

 1. Men så toppen att ha ett eget krypin. Du behöver heller aldrig oroa dig för att diska koppen på en gång du kan bara ta en ny ;-) hi hi!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen anytime! jag lovar att du får välja precis vilken kaffekopp du vill till fikat :)

   Radera
 2. Vad bra det blir! Lättare mentalt också kanske, att kunna gå till jobbet och hem igen. Eller är det kanske ett önsketänkande för en konstnärssjäl;-)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir faktiskt himla bra! Det är nog så svårt att skilja på jobb och privatliv, nu kan jag iaf säga att jag går till jobbet :)

   Radera
 3. Vad härligt med ett tillhåll där hemma! Snubbla över grejer brukar man kunna göra rätt bra ändå, med småbarn hemma;) Vilken fantastisk rostig kruka i fönstret! Var kommer den ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att snubbla över grejer vet jag allt om. Sitter just nu i soffan och tittar ut över en miljon klotsar, en omkullvält korg med bebisleksaker, hundra (kanske inte riktigt) petshopar och tre-fyra dockor :) Den rostiga krukan i fönstret var från början en vit plåtkruka som fått stå ute några somrar. Sedan ett par år inhyser den min hortensia som förhoppningsvis blommar för sin fjärde sommar i år!

   Radera
 4. Lyxigt att ha ett gästhus att trolla fram! Perfekt att starta egen butik i IRL! ;D

  SvaraRadera
 5. Om jag fick välja, kaffekopp alltså, så skulle jag INTE välja 'Dresden'. Inte för att den inte är fin; Den är ju jättefin! Utan för att den är en av de få som jag faktiskt har ett ex. eller så av själv. Jag skulle nog inte klara av att välja bland alla dina. Tur att jag bor så långt ifrån. Fast himla synd också... ;)

  Kul att se att du har det så livat i Holken, lycka till eller kanske hellre; spark i stjärtfjädrarna på dig!
  :)
  /helena

  SvaraRadera
 6. men alltså - hur lyxig är inte din lilla holk!
  önskar jag bodde i uttran och kunde svänga förbi på en kaffe - any day. liksom.
  och wow för att kunna stuva undan sin verksamhet. så där på tomten liksom.
  lyckliga. lyckliga. du!

  i sommar ska jag sitta i vår nya friggebod på stugans tomt - men det vet inte maken om ännu ;) hihihi.


  kram. och jag har marknadsfört dig till en tjej som skulle passa prima att sälja dina saker, Fru Modig i Ljungby. :)

  SvaraRadera
 7. Hmmm, jag trodde att jag lämnade en hälsning här igår. Men den finns inte här, så jag börjar om helt enkelt :)

  Vad jag ville ha sagt är att jag precis har hittat till din blogg och jag älskar den gruvligt mycket. På riktigt. Vilket betyder att jag kommer att fortsätta kika in :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera