söndag 10 november 2013

Sista fyrtalet från Uttran


På denna farsdag väljer jag att publicera det sista fyrtalet, och förmodligen det allra sista inlägget från Familjen i Uttran över huvud taget. Varför det blev just idag, det vet jag inte riktigt, men det kändes viktigt att knyta ihop säcken innan jag säger adjö till den här bloggen för alltid.

Om några veckor lämnar vi Villa Tallås i Uttran för en Villa Furuborg på en plats med annat namn. Att flytta till ett nytt (men ändå äldre) hus känns, trots att vi renoverat upp och bott in oss i vårt hundra år gamla Uttran-hus de senaste  sju åren, fantastiskt spännande. Så pass spännande att jag faktiskt funderar på om tiden inte snart är mogen för en ny blogg med ett nytt namn. Att få dela de senaste årens husresa (för att inte tala om resan som trebarnsmamma och egenföretagare) med mina bloggläsare har varit en ynnest som jag har saknat allteftersom det har blivit glesare mellan blogginläggen. Tiden som är kvar fram till jul kommer att vara fullspäckad med jobb och packning av flyttkartonger, men sen när dagarna börjar bli ljusare igen hoppas jag kunna presentera vårt nya hem och min nya blogg.

* I fredags var stylist Klara markbåge här tillsammans med den otroligt begåvade fotografen Mattias Ermanbrix för att göra ett hemmahos-reportage. Eftersom Villa Tallås aldrig har varit så spotless som till försäljningen känns det roligt att det hanns med ett reportage innan vi flyttar. En maffig bukett med tistlar, blåbärsris och vita rosor fick pryda bordet i glasverandan tillsammans med de senaste ljusstakarna från Creme de la Creme.
* I julas fick jag en I-pad för att lätt kunna visa produktbilder när jag besöker kunder. Den "pääden" ,som Rufus säger, har mer blivit någon slags allmän egendom som använts till allt från spel där man kliar härmande katter på magen, till slösurfande och Facebookande. När Rufus fick en egen "pääd" var lyckan fullkomlig (både för mig och honom ska väl tilläggas). Med greppvänliga kanter och barnvänligt innehåll funkade den nya "pääden" utmärkt som förströelse på pottan :)
* Det är mycket kojor nu. Jag plockar kuddar, filtar och klädnypor från golvet och barnen plockar tillbaka dem. Under bord stolar och soffor bäddas det för människor och djur, har man tur kan man bli bjuden på en fika under filtarna.
* Alltså det där med stilleben kan jag inte få nog av! Att få pilla med några få saker på en liten yta i vårt hus är rent utav meditativt. Går dessutom att variera i det oändliga.


Ok, då säger jag bye for now. Jag finns fortfarande på Instagram som Idacdlc och på Creme de la Cremes facebook-sida. Men som sagt, planer finns på en ny blogg, precis som denna kommer den att sakna en röd tråd utan hejvilt blanda ungar, design och hus!

10 kommentarer:

 1. Tack för här tiden! Skriv gärna en rad om vart du tar vägen med nya bloggen :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Jag lovar att "hojta till" när jag sätter igång med nya bloggen!

   Radera
 2. Åh så sorgligt med sista inlägget. MEN "mot nya äventyr" - spännande!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just nu är det mesta spännande Karin! Spännande att se om vi lyckas packa alla femhundraförtisjutton flyttkartonger innan vi flyttar, spännande att se om jag hinner färdigt med alla ordrar jag har före jul och spännande som tusan att inreda ett nytt hus!

   Radera
 3. Åh så fint! Din röda tråd finns ju i alla fall i fyrtal. Tack för den här tiden.
  Vi ses på Insta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv bästa LiseLotte! Hoppas att vi ses snart IRL också!

   Radera
 4. Hör av dig till oss i Fabriken när du är redo att inspirera och producera inredningsbloggeri ;) Lycka till med flytt och ALLT och tack för den här tiden!

  kram | tina | fabriken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Tina! Jag lovar att höra av mig så snart jag startat min nya blogg, har saknat Inspirationsfabriken!

   Radera
 5. Det har alltid varit kul att komma hit och läsa och titta på dina grejer. Tack för den här tiden! Ser fram emot din nya blogg! :)

  SvaraRadera
 6. Jag längtar efter din nya blogg. Som jag väljer att tänka att den kommer att bli av. Snart.

  SvaraRadera