måndag 9 juli 2012

Semestern före semestern


Att ta en liten minisemester innan man ska ha sin riktiga semester är underskattat. I morse, tio i fem för att vara exakt, gick båten mot Gotland. Min plan att barnen skulle sova i bilen på väg till Nynäshamn misslyckades, så även att vi skulle kunna bädda ner dem i varsin sovsäck ombord på båten. Summan av kardemumman blev att vi i förmiddags hade tre barn, varav en sovit ungefär fyrtio minuter, och två inte alls, sedan väckarklockan ringde klockan tre på natten. Dessutom var både mamman och pappan vindögda av trötthet. Det var kritiskt ett tag vid elva-rycket när smockorna hängde i luften, men sedan var det bara som om alla slappnade av. Flora somnade i bilen på väg till stranden och Rufus på vägen därifrån. Karla som sett ut som en citron hela morgonen lyckades på något mirakulöst sett vända dagen till en toppendag. Till och med mamman och pappan piggade på sig tillräckligt för att njuta av solen som lyst från klarblå himmel hela dagen :) På onsdag styr vi kosan tillbaka till stan för att jobba några dagar till, men det är då. Just nu har i två hela dagar kvar av ö-liv!

Ingen har väl missat att bloggandet hos familjen i Uttran går lite trögt just nu. Det känns liksom lite omständigt. Lite bökigt. Sedan ett par dagar har jag dock upptäckt något nytt. Instagram. Jag är helt såld, det är ju så enkelt! Och vad bra det blir! En slags sommarblogg som Weronica så passande kallade det. Jag kommer fortfarande att göra inlägg här, men för er som vill ha snabbare, kortare uppdateringar så heter jag idacdlc på Instagram.

5 kommentarer:

 1. Härligt med Gotlandssemester. Vi har just kommit hem från vår. Och jag hade, precis som du, planer om sovande i bilen. Som totalt misslyckades. Och förvandlades till åksjukeutbrott istället...
  Ha en finfin semester på fina ön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åksjuka är inte att leka med. Karla lade en pizza just när vi kom fram till Nynäshamn, som tur var hade jag preppat hennes stol med kräkpåsar :) I morgon åker vi sent på kvällen istället, kan bli samma sak fast tvärt om....

   Radera
 2. Njut av ön!
  Och lediga dagar ...
  Och njuter av dina bilder på instagram!
  u

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi njuter! (och handlar kaffekoppar på loppisar) Kul att vi kan ses på Instagram också :)

   Radera
 3. JA bra att du påminde om det där med åksjuka, färden mot Gotland går på lördag och sist fångade jag den stores kräk i händerna, kanske man kan hoppa över.... Finfin bild på dig o mini ovan : ) och nu gäller det alltså att kolla upp instagram, har missat det helt men allt som underlättar är = toppen!
  Malin

  SvaraRadera