onsdag 28 januari 2009

stuva, ordna, skapa

Håhåjaja! Det är ju inte så lätt som det ser ut det här med att blogga snyggt och smart. Jag antar att det bara är till att öva, övning ger ju som bekant färdighet. Nåja, jag sitter här och drömmer om mitt blivande arbetsrum i källaren som ska vara så inspirerande att kreativiteten bubblar över när man går in i det. Hur det ska gå till vet jag inte riktigt, men förmodligen skulle det underlätta om gänget i Bygglov kom förbi. Jag tror att jag och Mija skulle kunna bli riktigt bra kompisar, vi skulle kunna sitta vid var sin symaskin och sy paspoaler medan vi smuttar på lite vin och säger åt de andra vad de ska göra.
Här är lite inspiration medan jag samlar kraft för ett röj bland kartongerna i källaren.

Werner Pantons klassiska Flowerpot som nu finns i nytillverkning blir fin på mitt skrivbord tillsammans med ett par minbags från Stelton att lägga pennor och andra småsaker i. Några Bucket 24 från Korbo håller ordning på mina stuvbitar och segeldukar, medan resten av tygerna får ligga i förvaringslådor i plast från Granit. I hörnet bredvid gjutjärnskaminen ska det stå en Lilla åland, ibland behöver man ju luta sig tillbaka en stund för att få de riktigt bra ideérna. I gungstolen ligger Åhléns kudde Havsros. Jag har alltid gillat det mönstret, ett bra budgetalternativ till att köpa en kudde på Svenskt tenn.

1 kommentar: